VadeVi
L’Institut Català del Suro serà ara una funcació sense ànim de lucre
Nova etapa a l'Institut Català del Suro
Nova etapa a l’Institut Català del Suro

!--akiadsense-->

L’Institut Català del Suro (ICSuro) ha encetat una nova etapa que posa fi a 28 anys de consorci públic-privat per transformar-se en una fundació de caire científic i sense ánim de lucre. Els fundadors són l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, i el Consorci Forestal de Catalunya, CFC.

Durant la presentació d’aquesta novs etapal president de la Fundació, el Joan J. Puig, ha remarcat que “la Innovació i la Internacionalització seran dos dels eixos estratègics a mantenir i potenciar en aquesta nova etapa”.

Per aquest motiu, el congrés ‘Cork in Science and Applications’, un congrés amb ponents internacionals que explicaran les últimes innovacions en suro, des del seu ús a la indústria vitivinícola fins a les noves aplicacions en altres sectors com l’aeronàutic o l’automoció, serà la presentació oficial d’aquesta nova etapa de l’ICSuro.

Hi intervindran ponents de països com Portugal, França, Canadà, Itàlia o Polònia, com Thomas Karwobiak, professor de la Universitat de Borgonya (França), que parlarà sobre la transferència d’oxigen a través del tap de suro, Cristina Verissimo, de la Universitat de Dalhousie (Canadà) que explicarà els nous usos del suro a l’arquitectura, o Vanda Oliveira, de la Universitat de Lisboa (Portugal), que farà una ponència sobre com afecta la sequera al creixement de l’alzina surera. El dimecres 22 a la tarda hi haurà una xerrada oberta al públic sobre màrqueting i vi.

Des de la seva creació, l’ICSuro ha estat un instrument dinamitzador de la indústria surera amb l’objectiu de desenvolupar i promocionar un sector molt arrelat a les nostres comarques, basant-se en el foment de la qualitat i el control, la formació i la innovació, que l

En aquesta nova etapa, la Fundació Institut Català del Suro vol consolidar el seu lideratge en investigació i en divulgació del sector surer, un sector amb molta projecció gràcies a la seva sostenibilitat intrínseca, que el posiciona com a paradigma de la nova bioeconomia circular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa