La premsa britànica ho ha posat de nou en primera línia informativa: el president Boris Johnson va saltar-se les seves pròpies normes mentre estaven en dies de ple confinament i se’l va veure bevent i compartint una copa de vi amb altres persones del seu equip de treball. Va ser en el marc d’una trobada celebrada el dia 15 de maig de 2020 als jardins de Downing Street, on hi van participar una quinzena de persones, entre els quals el Premier i la seva dona, i en un moment en què les restriccions per COVID limitaven les trobades on es barregessin diverses bombolles.

El secretari de Justícia Dominic Raab defensava el Primer Ministre dient que “la foto només mostra un grup prenent unes copes després d’un llarg dia de reunions de feina”. Una versió que difereix de la que va donar en el seu moment Downing Street, que va al·legar “que era una reunió de treball a l’aire lliure“, i que va compartir i confirmar el mateix Johnson. La reunió va tenir lloc poc després que Johnson sortís de l’UCI, on va estar ingressat precisament amb COVID.

Les xarxes socials van plenes d’una de les fotos que han aixecat la polèmica

De fet, aquesta no ha estat l’única polèmica de l’estil generada pel Primer Ministre britànic, ni tampoc l’única que ha generat moviments dins l’equip de govern. Per posar algun exemple qui fou assessora de Comunicació Allegra Stratton, va acabar dimitint després de mofar-se de les restriccions; o el secretari de Gavinet, Simon Case, que també va deixar d’exercir les seves funcions públiques quan es van destapar algunes festes que també hauria celebrat en dies de confinament.

La publicació de les fotos arriba en un moment en què es disparen els casos diaris d’afectats per la nova variant Ómicron i el Govern estudia les noves mesures que s’han d’aplicar a partir d’ara per intentar evitar noves propagacions del virus.

Nou comentari