Jean Leon llança una nova anyada del seu vi icona Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que va ser el primer vi d’aquesta varietat francesa elaborat a l’Estat espanyol i produït únicament aquells anys en què la verema és excepcional. Després de la bona acollida, a principis d’any, de l’anyada 2007, surt ara al mercat l’anyada 2009, amb una producció numerada de 8.904 ampolles i il·lustrada amb l’obra del reconegut pintor barcelonès Modest Cuixart.

Aquest vi prové de ceps vells de cabernet sauvignon plantats el 1963 i ha estat envellit durant 24 mesos en bótes de roure francès i 3 anys en ampolla. Compta amb la certificació de Vi de Finca atorgada per la Generalitat de Catalunya, el màxim reconeixement a què pot optar un vi a Catalunya. Després d’un any de sequera a tota la zona mediterrània, el 2009 va estar marcat per unes temperatures fresques que van permetre una maduració lenta però progressiva del raïm, fet que va incidir directament en l’excepcional qualitat d’aquesta anyada.

Art a l’etiqueta

Modest Cuixart (1925-2007) vesteix de poètica i matèria aquesta nova anyada amb el seu ‘Linneus Escriba’ (1948), obra de la seva etapa més experimental en la que va utilitzar tècniques i materials propis de la corrent artística de l’informalisme, com teixits, llimadures, petjades o plàstics.

Pintor de la matèria, va buscar en el cercle, que per a ell representa la creació, en l’espiral i en les formes concèntriques els elements essencials de la seva poètica, sent també un dels primers a utilitzar les noves pintures plàstiques d’assecat ràpid per crear efectes de relleu en tons ocres.

Des que es va iniciar la tradició el 1979 amb Josep M. Subirachs, cada nova anyada d’aquest Gran Reserva ho fa acompanyada d’una exclusiva etiqueta a càrrec d’artistes catalans de referència. L’obra de Cuixart il·lustra ara l’última anyada d’aquest vi que pren el nom del mític restaurant que va fundar a Hollywood el santanderí Jean Leon, abans d’emprendre el seu somni vitivinícola.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa