La imatge de cada vi s’inspira en un episodi de la vida del fundador del celler. Foto: VADEVI.cat

Els vins Jean Leon renoven la seva imatge amb motiu del 50 aniversari del seu celler i transmet l’elegància, l’esperit i l’estil de la dècada dels 50’ i els 60’. La nova imatge de Jean Leon connecta amb els orígens del fundador del celler, un incansable somiador que va emigrar a Nova York en els anys 40 i va aconseguir introduir-se al món cinematogràfic i entaular amistat amb els artistes i polítics americans icona de l’època. El nou disseny de Jean Leon redibixa tots els aspectes visuals de la marca, des del logotip fins a les etiquetes de tots els seus vins. Perquè molts vins tenen alguna cosa que explicar, però molt pocs tenen darrere una història com la d’un Jean Leon.

La nova imatge de cadascun dels vins de Jean Leon s’inspira en un episodi de l’apassionant vida del fundador del celler: des de l’inici del seu viatge amb vaixell a Estats Units com a polissó fins al restaurant que va fundar a Hollywood i que es va convertir en el lloc de trobada habitual d’artistes de l’època com Marilyn Monroe. Jean Leon va ser un personatge excepcional. Tenia un instint únic per avançar-se als seus temps. Els seus dots romàntics de visionari estaven reforçades per una personalitat enèrgica i incansable enfront de grans reptes i dificultats.

Actualment els vins Jean Leon posseeixen la certificació de Vi de Finca concedida pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, la qual cosa constitueix un reconeixement a la singularitat dels vins procedents d’un vinyer únic. Fruit de l’adaptació als nous temps, el celler duu a terme des de 2008 una agricultura ecològica i des de la verema 2012 els vins inclouran la certificació de producció ecològica a les etiquetes.

El fundador del celler: Jean Leon

La infància de Ceferino Carrión –aquest era el seu nom original– va estar plena d’infortunis. El 1941, el tràgic incendi de la ciutat de Santander va reduir a cendres la casa i les possessions de la seva família, obligant-los a emigrar a Barcelona. Aquest mateix any va morir el seu pare i el seu germà major en ser abatut per un torpede el vaixell en el qual viatjaven.

No obstant això, aquests cops del destí no van acoquinar al jove càntabre i, a la fi dels 40, després d’emigrar a Estats Units, va iniciar la seva carrera a Hollywood treballant com a cambrer en el restaurant Villa Capri, propietat de Frank Sinatra, la qual cosa li va permetre introduir-se en el cercle de famosos actors de l’època daurada del cinema americà. El primer projecte important per a Jean Leon es va iniciar gràcies a la seva amistat amb James Dean. Junts van fer realitat un somni que compartien: crear el restaurant més luxós de Hollywod, al que van cridar “La Scala”.

Jean Leon 3055

El número 3055 representa la llicència de taxista de Jean Leon a Nova York, un dels seus primers treballs, i ens descobreix a l’home després de la llegenda. L’humil origen d’un idealista que va poder acomplir els seus somnis. Aquesta gamma es composa de tres vins – Chardonnay, Rosé i Merlot·Petit Merlot– que simbolitzen els orígens de Jean Leon, d’aquí el caràcter fresc, jove i atrevit que els caracteritza.

Jean Leon Vinya Gigi

El carisma i la discreció de Jean Leon el van convertir en còmplice de curioses anècdotes de les estrelles del cel·luloide, entre les quals se sentia en família. Anys més tard, i en honor a la seva pròpia família, va elaborar aquest vi, nascut de la vinya batejada amb el nom de la seva filla.

Jean Leon Vinya Palau

Aquest vi procedeix del vinyer “Vinya Palau”, un homenatge a la ciutat natal de Jean Leon, Santander, punt de partida d’una trajectòria plena d’èxits.

Jean Leon Vinya Le Havre

Des del port francès de Le Havre, Jean Leon va embarcar com a polissó rumb als Estats Units. No va trigar a ser descobert per un mariner que en un acte de generositat inesperat va decidir encobrir la seva presència. Vinya Le Havre és un homenatge a la complicitat silenciosa d’un desconegut que canviaria la vida de Jean Leon per sempre.

Jean Leon Vinya La Scala

El restaurant fundat per Jean Leon a Beverly Hills, La Scala, dóna nom a aquest Gran Reserva que es va començar a elaborar en 1969, convertint-se en el primer vi de cabernet sauvignon elaborat a l’Estat espanyol. La Scala es va convertir en poc temps en el lloc de reunió d’actors, directors, productors i polítics influents: des de Marilyn Monroe a John Fitzgerald Kennedy, passant per Zsa Zsa Gabor o Paul Newman.

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès elaborador de vins d’alta qualitat. Des de la seva creació els anys seixanta, ha estat pioner a l’Estat espanyol en la introducció de varietats nobles. Va ser el primer celler de l’Estat a plantar Chardonnay, a realitzar una fermentació en barrica de vi blanc (1973) i a elaborar una ampolla de cabernet Sauvignon (1969). Avui dia, els seus vins són internacionalment reconeguts i s’exporten a més de 40 països. És propietat del Grup Torres des de 1994.

Nou comentari

Comparteix