“Fidel als orígens i amb un perfil contemporani”. Així defineixen des del celler la nova imatge del Blanc de Marges de L’Olivera, un dels vins icònics d’aquest celler de les Valls del Riu Corb (DO Costers del Segre) que ara canvia de vestit per atansar-se encara més al territori que el fa néixer.

I ho fa, amb una nova etiqueta que és, en si mateixa, una aproximació directa al paisatge. Aquest paisatge tatuat pels murs de pedra seca que defineixen terrasses i marges. “Els mateixos marges que donen nom i vida a aquest vi i que són els darrers testimonis d’un passat agrícola viu i treballat que des de L’Olivera ens esforcem a recuperar”, expliquen en el comunicat.

Vallbona és terra de marges i això és el que s’ha volgut plasmar en la nova etiqueta, buscant aquest apropament al territori i als orígens des d’un punt de vista contemporani, situant la mirada més amunt per poder copsar, des de dalt, la singularitat d’aquest terra que es dibuixa amb l’esforç dels anys i les mans dels pagesos.

Desenvolupada per l’estudi de disseny Cla-se, la nova etiqueta parteix de l’estructura típica de les etiquetes de L’Olivera però amb un disseny més contemporani, que manté l’elegància i defuig els tòpics. Una etiqueta amb un relat al darrere, que explica L’Olivera amb una metàfora visual senzilla: tan senzilla com la simple imatge aèria del territori on neix el vi i, a la vegada, coherent amb la mateixa senzillesa que caracteritza la pròpia imatge de L’Olivera.

Una aposta per les varietats autòctones

La nova imatge del Blanc de Marges és un gest que busca donar més protagonisme a aquest vi, un vi que resumeix l’aposta de L’Olivera per les varietats mediterrànies. Parellada, Cartoixà (Xarel·lo) i Malvasia conformen el cupatge del Blanc de Marges, un cupatge que és la culminació de diversos anys d’investigació en les varietats autòctones, en l’aposta per fer un vi amb aquestes varietats que han quedat al marge de les elaboracions. Ara, calia acompanyar aquest procés amb un canvi d’imatge que atorgués a aquest vi el caràcter d’arrelament al territori que porta escrit en el seu perfil.

La nota de tast del celler, defineix aquest vi com: “d’un perfil floral, especiat i cítric en nas, que després es tradueix en boca en una marcada acidesa que troba el perfecte equilibri amb el volum, fruit del pas lleuger per bóta de fusta hongaresa, d’uns 4 mesos, que fan d’aquest vi un dels més especials de L’Olivera”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa