O que arde, és una de les projeccions més detacades del Most Festival 2019
O que arde, és una de les projeccions més detacades del Most Festival 2019

!--akiadsense-->

La 9a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, únic festival especialitzat en aquesta temàtica a Catalunya i a l’estat espanyol, tindrà lloc del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i a la comarca de l’Alt Penedès i del 27 de novembre a l’1 de desembre al Priorat.

Enguany el Most convida al públic a descobrir la riquesa cultural i vitivinícola de Galícia a través d’una mostra del seu cinema i dels seus vins i de la seva gastronomia. El festival acull la projecció del film O que arde d’Oliver Laxe, premi del Jurat en el Festival de Cannes d’Un certain regard amb la presència del crític de cinema i impulsor del film des de la UPF, Jordi Balló. També hi haurà una selecció de curtmetratges representatius de la X Mostra de Cinema Perférico (S8) amb la presència dels seus directors Ana González i Ángel Rueda i les projeccions de Trinta Lumes de Diana Toucedo, amb la presència de la seva directora i part de l’equip tècnic; i de la sessió especial de la secció Collita amb El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir de Pablo Alonso amb la presència dels directors i alguns dels elaboradors protagonistes.

El festival també ofereix un tast de vins gallecs a càrrec de Xoán Cannás, sommelier gallec, Nas d’OR 2004, i president de l’Instituto Galego do Viño. La Capella de VINSEUM acollirà el tast que permetrà descobrir la gran diversitat vitícola dels vins de les terres gallegues i les seves denominacions (Monterrei, Rias baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra i Valdeorras). I per acabar, el darrer diumenge del Most culminarà la celebració amb un dinar popular amb productes de la gastronomia gallega.

En aquesta novena edició, l’actriu i el director catalans Assumpta Serna i Ventura Pons rebran els Premis Most 2019 en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica. Com a homenatge a l’interpret, el festival programarà una sessió especial amb la projecció de dues pel·lícules amb l’actriu com a protagonista. Ambdós visitaran el Penedès per recollir els guardons, de caràcter honorífic, durant els dies del festival.

Creix la secció Brot

Enguany la secció Brot creix amb una selecció de 36 curtmetratges catalans i espanyols de gèneres i temàtiques diverses que es projectaran en quatre sessions al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès. La secció la composen peces com Una mujer feliz ">de Toñi Martín, Trivial de Fran Menchón i amb Macarena Gómez, Vaca de l’actriu i directora Marta Bayarri, Nomeolvides de Fernando Navarro-Beltrán o #Mensajedevoz de Miquel García Borda.

El jurat que determinarà el curtmetratge premiat estarà composat per la cineasta Mònica Rovira, l’actor Josep Julien i el professor i assagista Jordi Sánchez- Navarro.

Nou comentari

Comparteix