VadeVi
Núria Martí: «Les xarxes fan prescriptores a persones anònimes»
  • CA

Pretty Wines“> és el millor bloc vitivinícola català. Així ho ha decidit el jurat de la cinquena edició del concurs BlocDOCat que organitza cada dos anys la Denominació d’Origen Catalunya amb l’objectiu de reconèixer iniciatives particulars que difonen el món del vi a través de blocs i xarxes socials. L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dimarts al vespre a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.

L’autora d’aquest bloc, Núria Martí, confessa que no s’esperava aquest reconeixement: “Ja em considerava guanyadora amb la menció especial del 2014 i enguany m’havia presentat com agraïment a aquesta menció”, explicava al vadevi.cat. “Estic molt contenta pel premi -4.000 euros, a part del reconeixement a la bona feina- ha estat una sorpresa”.

Pretty Wines“> va nàixer l’any 2013 com un bloc on parlava del vi des d’una vessant més comunicativa, marquetiniana. “En aquella època, fa només tres anys, el vi i l’etiqueta anaven per separat” explica Martí, i per això va decidir fer-se ressò d’aquells projectes que creien en la importància de la imatge. “Ara -continua- que una etiqueta original ha deixat de ser notícia perquè ja és més habitual, he anat incorporant posts sobre projectes interessants, creatius, que despunten per la seva aposta comunicativa”.

L’autora de Pretty Wines és periodista i actualment treballa en enoturisme al celler Albet i Noya. A més, s’està formant com a sommelier a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. “En el seu moment parlava de disseny perquè no en sabia de vins. Ara m’estic professionalitzant en aquest sector i tinc més potestat per parlar de productes”, explica.

“El públic final té molt a dir en el món de la comunicació, els mitjans han canviat i les xarxes socials tenen cada cop més força. Iniciatives com aquest concurs donen valor a persones anònimes, no professionals, que esdevenen grans prescriptores de la comunicació”, conclou la guardonada.

Els guanyadors i membres del jurat del V concurs BlocDOCat

“>

Martí ha compartit el pòdium amb William Pollard, guanyador del premi al Millor Post sobre #ViCatalà amb Denominació d’Origen fet fora de Catalunya i ho ha fet amb la publicació “Poema White and Red Two DO Catalunya Wines from Catalan” del blog Wild 4 Washington Wine.

La millor fotografia d’Instagram de “maridatges amb #ViCatalà” –la nova categoria a concurs d’aquesta edició- se l’ha endut l’estudiant d’enologia a la URV Arnau Vivó (@arnauetis) per una imatge idíl·lica al costat del mar que presentava així: “Compartir un ice wine del Penedès amb tocs melosos i el contrast del formatge Roquefort a la vora del mar, no té preu!”

El jurat encarregat d’escollir el guanyador de les categories de millor bloc i millor post han estat Joan Gómez Pallarès, guanyador de la primera edició del concurs amb el seu bloc De Vinis; els periodistes Ramon Francàs i Josep Sucarrats; Jaume Martí, director de màrqueting de la Cooperativa Agrícola Sant Josep; i Sole G. Insua responsable de comunicació de la DO Catalunya. La millor fotografia d’Instagram ha estat escollida per Carles Carbonell, fotògraf i co-organitzador de la fira Temps de Vi; Iker Morán, periodista i responsable dels blocs La Guleteca i Hasta los Megapíxels; i M Àngeles Torres, fotògrafa especialitzada en gastronomia.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa