Milmanda 2012, vi icona dels Cellers Torres, va ser el vi escollit per al sopar d’Estat del passat 21 de març, que va seure a la mateixa taula al President de Cuba, Raúl Castro, i al seu homòleg Barack Obama, en el marc de la històrica visita del mandatari d’Estats Units a l’illa.

EL chardonnay, procedent de les vinyes que la família Torres té a la DO Conca de Barberà, als peus del castell del mateix nom, va acompanyar el primer plat, una sopa de crema daurada preparada amb rom Caney i puntes de pernil.

Per a Miquel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres, “l’elecció del nostre vi Milmanda per aquest esdeveniment històric és motiu d’orgull i un reconeixement al treball realitzat durant anys en aquesta vinya excepcional de la Conca de Barberà”.

I afegeix: “La meva família té una connexió especial amb Cuba, ja que el meu rebesavi Jaime Torres va viure allà els millors anys de la seva joventut, abans de tornar al Penedès i fundar el celler el 1870, juntament amb el seu germà Miquel. Des d’aleshores, hem seguit emocionalment vinculats a Cuba i hem pogut veure l’evolució de la cultura del vi a l’illa”.

El plat principal, un garrí al forn a l’estil cubà, amb una guarnició de tamales i les tradicionals rodanxes de plàtan fregit, es va servir amb Vega Sicilia Único 2007, vi del celler familiar centenari que, com Torres, forma part de l’associació Primum Familiae Vini.

Al sopar de gala, que va tenir lloc al Palacio de la Revolución de La Habana, el President Obama va assistir acompanyat de la seva família i uns 40 congressistes dels Estats Units.

Milmanda, segons el mateix celler, és un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans blancs de Borgonya, fermentat i envellit en bóta de roure francès durant 12 mesos, en contacte amb les seves lies.

L’anyada 2012 ha estat premiada amb la medalla d’or en els certàmens internacionals Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business del 2014, i escollit Millor Vi Blanc de Criança 2015 per l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa