VadeVi
Obert el registre pels nous dominis d’Internet .vin i .wine

La màxima autoritat en el sector dels dominis a Internet, l’empresa ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ha creat recentment noves extensions amb l’objectiu d’organitzar les marques d’àmbits temàtics i sectorials amb presència a la xarxa. Entre aquestes novetats, s’hi inclouen dos nous dominis per al sector vitivinícola: el .wine (que significa vi en anglès) i el .vin (en francès).

Això significa que una empresa del sector que actualment utilitzi un domini .cat o .com (o .org o .es), ara també pot adquirir l’extensió .wine o .vin i entrar a formar part del segment de marques especialitzades en aquest àmbit d’arreu del món. I això, en què beneficia una marca?

Lucienne Areces, advocada del Departament d’Internet del bufet Isern, explica que aquesta iniciativa pretén estructurar la informació present a Internet de manera que els usuaris puguin fer cerques més específiques per contingut i obtenir resultats de qualitat. “Tenir un domini sectorial dóna credibilitat i veracitat a les marques”, explica Areces, “i permet arribar amb un missatge fàcil i directe al consumidor final”, afegeix.

Un dels socis d’aquest bufet, Pepe Isern, reforça aquesta idea: “La política general dels buscadors és apostar per resultats per tal que el consumidor trobi de forma ràpida i àgil allò que busca, de manera que les marques de vi que tinguin aquests dominis, i que ofereixin continguts de qualitat, obtindran millors resultats online”, explica.

El bufet Isern, Patents i Marques, preveu alta demanda dels dominis degut “a l’increment del sector i la indústria del vi en els darrers anys a l’estat espanyol”, segons expliquen en un comunicat de la companyia.

Com es fa la reserva del domini?

El primer pas per a registrar el domini és inscriure la marca (si no ho està ja) a la Trademark Clearinghouse (TMCH), una base de dades de marques en l’àmbit d’Internet que agrupa a tots els titulars de registres a nivell mundial.

Finalitzada aquesta gestió, cal contactar amb un agent de registres (com per exemple Isern) per a demanar la reserva de l’extensió o domini amb el qual s’està interessat. Si aquesta petició es fa dins l’anomenada fase Sunrise">, la marca en qüestió tindrà prioritat en aconseguir els dominis.

Si la reserva es fa fora d’aquest període (que en el cas d’aquests dominis finalitza el 16 de gener de 2016), s’entra en “fase lliure”, en la qual tothom pot tenir accés a un domini, independentment que sigui el propietari de la marca. És a dir, tothom qui vulgui obtenir els dominis, en té la possibilitat.

Pel que fa als preus, adquirir el pack TMCH + domini .wine o .vin en fase Sunrise té un preu de 412 euros més iva, i el mateix pack, ja en fase lliure puja a 130 euros més iva.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa