
!--akiadsense-->
L’Acadèmia Tastavins Penedès dona el tret de sortida a la 55a edició del concurs que ininterrompudament des de l’any 1967 tria les millors referències del territori. I ho fa obrint les inscripcions d’aquest certamen que compta amb el suport tècnic de la DO Penedès.
Enguany, com a novetat, les inscripcions es podran fer online ">a través de la pàgina web de l’Acadèmia; i un cop formalitzada la participació, tindran fins el 26 d’abril per inscriure’s i portar les mostres a la seu del Consell Regulador a Vilafranca del Penedès. El tast tindrà lloc el 3 de maig a l’Edifici de l’Enològica i l’acte de lliurament dels Premis es farà el 14 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès en el marc de les Fires de Maig del municipi.
El panell de tast estarà format per enòlegs, sommeliers i periodistes especialitzats, i enguany s’ampliarà amb responsables de compra de botigues especialitzades i gran consum. D’aquesta manera s’incrementa la professionalitat i diversitat de visions en els tastos a cegues que determinen els guanyadors.
Totes les mostres es tastaran amb l’ampolla tapada i amb copes Riedel i el jurat atorgarà un màxim de 5 premis per a cadascuna de les 7 categories –vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos (Clàssic Penedès i ancestrals) i vins xarel·lo, repartides amb una medalla d’or, una de plata i tres de bronze.
A més a més, des de l’Acadèmia Tastavins Penedès i la DO Penedès es realitzarà una campanya de comunicació i un gran nombre d’activitats i actes promocionals, amb anuncis en mitjans generalistes, promoció a les xarxes socials, tastos a la Sala Penedès que Tastavins té a Barcelona, tastos al Vijazz Vilafranca; i botigues especialitzades faran accions promocionals i packs amb els vins guanyadors del concurs.