VadeVi
Obertes les inscripcions per al primer Curs Superior en Poda de Respecte
  • CA

La Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Acadèmia de Poda d’INNOVI i l’empresa italiana Simonit&Sirch – Vine Master Pruners, referent en formació en poda a nivell internacional, s’han unit per iniciar a partir d’aquest mes de novembre la primera edició del Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat.

Es tracta d’un curs teòric-pràctic, en modalitat semipresencial, de 120 hores. La part teòrica serà en línia i s’impartiran, entre d’altres, aspectes del cicle biològic de la vinya com l’anatomia, fisiologia o patologies. La part pràctica consistirà en la poda de vinyes en diverses localitzacions per conèixer les diferències entre varietats i formes de conducció (vas, cordó, eix vertical, palmeta, Guyot simple i doble…) per tal que les persones que el cursin puguin entendre i aplicar el tipus de poda més adequats segons les fases i tipologies de formació més característiques.

Les pràctiques es realitzaran durant els caps de setmana a les vinyes de cellers com Gramona, Juvé y Camps, Marques de Riscal, Pago de Carrovejas o El Coto; i el quadre docent del curs està format per doctors de la Universitat Rovira i Virgili com Francesca Fort o Miriam Lampreave; investigadors de diferents instituts agraris de l’Estat, com Antonio Olmos d’INVIA, Juan Emilio Palomares (IAS-CSIC) o David Gramaje (ICVV) i per tècnics de la consultora Simonit&Sirch que lideraran la part pràctica de poda.

Aquesta formació s’adreça a totes aquelles persones amb formació prèvia en poda, sigui teòrica o pràctica, que treballin en l’àmbit de la viticultura: gestors d’explotacions, responsables tècnics, enginyers agrícoles, consultors, professorat de cicles formatius o universitat i estudiants de mòduls formatius o grau. El preu de el curs és de 1.800 euros i per obtenir més informació o realitzar la inscripció, es pot consultar la pàgina web de la Fundació URV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa