VadeVi
Obre PrioratLab, un nou celler i micro-destil·leria a Bellmunt del Priorat
  • CA
Priorat Lab obre portes a Bellmunt del Priorat
Priorat Lab obre portes a Bellmunt del Priorat

!--akiadsense-->

Les noves instal·lacions del Priorat B&D Lab s’han presentat en societat. Ubicades al carrer de la Font Vella, 13 de Bellmunt del Priorat, han obert portes aquest dimarts amb la reconversió d’un celler en una micro destil·leria.

Per a Àlex Illa, director del projecte amb àmplia experiència en la distribució i comercialització de begudes espirituoses: “la innovació és l’ADN de PrioratLab. Sempre estem a l’avantguarda de les preferències del mercat incorporant nous productes, sabors i experiències úniques per als consumidors.”.

Priorat Lab elabora vermuts, com el Dos Déus o el Fontàlia, els dos reconeguts pels Premis Vinari dels Vermuts catalans i ara tenen una nova seu. Es divideix en una planta inferior, on hi ha les botes de fusta, el vermouth Dos Déus reposant, esperant el seu punt òptim de maduració… La planta superior hi ha un laboratori per a investigar diverses receptes de begudes, i la recent incorporació d’un alambí de la marca Müller, dissenyat al detall segons les exigències de PrioratLab.

Priorat Lab elabora diverses referències de vermut i destil·lats
Priorat Lab elabora diverses referències de vermut i destil·lats

!--akiadsense-->

També s’aprofita la zona del pati, on es deixen que les fórmules macerin a sol-i-serena en damajoanes, envoltades de la vinya de Bellmunt del Priorat i les plantes aromàtiques que utilitzen per a les seves preparacions. Precisament, aquest ha estat el cas de la nova ratafia de magnòlies Mina, la tradicional recepta de Bellmunt recuperada, i ara, embotellada gràcies al coneixement de la fórmula d’algunes veïnes del poble que evitaven que caigués en l’oblit.

Pau Matias-Guiu, responsable tècnic del projecte i doctor en Enginyeria Química especialitzat en destil·lats, explica el minuciós procés amb què s’elaboren els productes a PrioratLab: “tot comença amb la selecció de les matèries primeres de la millor qualitat, i sempre que sigui possible, de proximitat”. En Pau les selecciona exhaustivament, estudia les maneres de convertir-les en begudes.. La seva experiència com a Master Distiller juga un paper clau en tot moment. Decideix el millor tipus d’envelliment, si escau l’ús de botes noves o antigues de Xerès, de tines de fusta o damajoanes, a sol i serena, soleres o dipòsits d’acer inoxidable… “Les mostres i degustacions ens serveixen per controlar la qualitat desitjada. I tot es realitza a mà: des del procés de la destil·lació i les maceracions fins a omplir les ampolles. Això garanteix la qualitat constant dels nostres productes”.

A més a més, com destaca Illa: “aquest projecte no hagués agafat embranzida si no fos per l’assessorament i col·laboració dels millors referents del país com Joan Soler, Damià Deas, Eva Plazas, Ricard Rofes i Javier Caballero, als que no deixem mai de consultar i de traslladar-los les nostres inquietuds per crear el catàleg de productes actual de Priorat B&D Lab. Precisament, aquesta és la manera que volem que gaudeixin també els professionals (bartenders, sommeliers, enòlegs…), que s’incorporin en la millora de les fórmules i receptes, a descobrir-ne de noves i, en definitiva, en tot el que vagi sorgint. Un laboratori per experimentar, per viure i deixar volar la imaginació per adaptar-nos als nous moments i anar més enllà”.

A partir de gener de 2020, Priorat Lab oferirà visites guiades i noves experiències d l’entorn del món del vi i dels destil·lats per a gaudir d’aquest espai prioratí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa