El proper divendres 10 de juny, la masia Can Calopa de Dalt, a Collserola, clausurarà el VINIMOB, un programa europeu derivat de l’Erasmus+ que es dedica a la mobilitat internacional de persones amb capacitats diverses o en risc d’exclusió social vinculades al sector de la viticultura. Durant els quatre dies anteriors a l’acte, L’Olivera acollirà deu estudiants europeus a qui formarà i guiarà perquè aprenguin quines són les tasques del dia a dia d’un celler.

Els Erasmus aprendran els passos involucrats en la producció del celler | L'Olivera
Els Erasmus aprendran els passos involucrats en la producció del celler | L’Olivera

Aprenentatge a l’Urgell i a Barcelona

Aquest estudiants Eramus estaran companyats per un equip de tècnics i educadors. A Vallbona de les Monges (l’Urgell, treballaran en feines d’etiquetatge, empaquetament, emmagatzematge i expedició dels productes del celler, mentre que a la finca municipal de Can Calopa de Dalt, a Barcelona, aprofundiran en activitats enoturístiques i l’organització d’esdeveniments relacionats amb la cultura vitivinícola.

La formació tindrà lloc tant a l'Urgell com a Barcelona i permetran donar un coneixement complet de tots els processos implicats en la producció | L'Olivera
La formació tindrà lloc tant a l’Urgell com a Barcelona i permetran donar un coneixement complet de tots els processos implicats en la producció | L’Olivera

Una prova pilot d’un projecte internacional

L’objectiu d’aquesta prova pilot, que va tenir lloc per primera vegada el maig passat al Domaine René Rieux, a França- és avaluar i certificar la validesa de les activitats programades pel celler així com l’adequació del contingut de la formació a les capacitats dels diferents estudiants. Així es podrà determinar quina és la viabilitat i la futura posada en pràctica d’aquest programa.

De moment, hi participen sis entitats (tres cellers i tres escoles de vitivinicultura) de Croàcia, França, Itàlia i Catalunya. La finalitat de Vinimob és promoure la competitivitat sostenible i la igualtat social a partir de la formació d’auxiliars de celler competents i versàtils entre joves amb capacitats diverses i/o en risc d’exclusió social.

Nou comentari

Comparteix