Oriol Rossell aposta per una tonalitat de rosat de capa baixa, amb maceració curta

Cava Oriol Rossell ha donat un gir al seu escumós rosat. El celler aposta ara per un cupatge de garnatxa negra (60%) i monastrell (40%) provinent de la viticultura ecològica, motivat per un canvi d’estil on es busca la frescor i la part carnosa de la fruita. Aquest gir també ha propiciat una nova imatge, inspirada en el color i l’equilibri del cava.

Pel que fa al color, s’aposta per una tonalitat de capa baixa, reduint la intensitat per a obtenir un rosat pàl·lid i sense astringències. Per tal d’obtenir aquest color, juntament amb la preservació dels aromes, es realitza una maceració curta que permet obtenir un escumós amb una tonalitat rosada, molt suau i equilibrada, i a la vegada, preservar totes les propietats de les dues varietats de raïm. En aquest sentit, la fermentació també es fa a baixa temperatura. Aquest escumós rosat té una criança mínima de 12 mesos en ampolla i el seu aclarit es fa en pupitres de manera totalment manual.

Un canvi d’imatge lligat a un nou concepte de vi escumós

El procés que ha portat al celler a reinventar el seu cava rosat, també s’ha estès fins el disseny. La nova imatge aposta per uns colors més clars, en la línia de les tonalitats de l’escumós. El color rosa pastel és el predominant, amb tocs daurats i negres que donen equilibri i elegància.

Nou comentari

Comparteix