VadeVi
Els pagesos del cava convoquen una protesta pels preus del raïm
  • CA
Vinya de Raimat

!–akiadsense–>

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès han decidit passar a l’acció per protestar pels preus del raïm d’aquesta campanya que està a punt de començar. Tal com explicàvem a Vadevi, aquesta verema es presenta especialment complicada pels pagesos de la comarca del Penedès i per tots els que fan raïm per cava arreu de Catalunya.

Per això han convocat una concentració per aquest dimecres a les 11h del matí a la Plaça de l’Àgora a Vilafranca del Penedès davant la seu de l’Incavi on es llegirà un manifest de protesta pel “preu ruïnós del raïm d’aquesta verema”.

Rafael Ramon, el coordinador comarcal d’Unió de Pagesos de l’Alt Penedès explicava en declaracions a Vadevi, que la subsistència del pagès cada vegada és més complicada “cada cop més treballem amb agricultura ecologica i integrativa, el que vol dir raïm de més qualitat, amb rendiments més baixos i el que ens ofereixen són preus que s’han abaixat un 28%. No té sentit”.

Ramon creu que aquesta protesta ha de servir com a toc d’atenció, “per mostrar fins a quin punt el problema és greu però també per recordar a les administracions que els viticultors també existim. La DO Cava depèn de Madrid, però l’Incavi als viticultors no ens ha fet molt de cas i en canvi sabem que sí que s’ha reunit amb cellers”.

Es preveu doncs una campanya difícil, primer pels preus baixos, però també per la reducció del nombre de quilos que els cellers estan disposats a comprar. Els convocants fan una crida a la mobilització tot recordant que “amb aquest preus no tenim futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa