Wito Barcelona compta amb una sala de tast oberta a tots els cellers del món
Wito Barcelona compta amb una sala de tast oberta a tots els cellers del món | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

L’empresa penedesenca Euroselecció, amb seu a Moja, va néixer el 1998 “amb l’objectiu de proporcionar als amants del vi els instruments ideals per a degustar-lo”. Així ho afirma el seu propietari, Jordi Segura Rovira. Ara acaben de fer un nou pas en aquest camí obrint un nou espai multidisciplinari a la part alta de Barcelona on “presentar i gaudir el vi amb òptimes condicions”. Està equipat amb les últimes tecnologies. Es tracta del Wine Tools Center (WITO), un showroom permanent de totes les marques que importa en exclusiva per Espanya aquesta empresa del Penedès (les vinoteques Eurocave, les copes i decantadors Riedel, els dispensadors Coravin i les màquines de rentat Glasskey que estalvien haver de repassar les copes). Es completa l’oferta amb una sala on fer tastos de nivell “oberta a tots els cellers del món”. També s’ofereix Tasting, un servei oficial de lloguer porta a porta amb fins a 36 copes varietals Riedel per a vins blancs, negres, escumosos, destil·lats i còctels.

Amb una capacitat per a 24 persones, la sala del WITO disposa de mobiliari confortable, equip de so professional, monitor de 86” Ultra HD, mantells de tast personalitzats, il·luminació modulable i també de servei de muntatge i desmuntatge. Està situat al número 22 del carrer Ganduxer, i obre de dilluns a divendres amb Fiorella García com a responsable del centre. Jordi Segura afirma que “aquest nou espai és una nova contribució per fomentar la cultura del vi i la seva divulgació”. No s’hi permet fer maridatges però sí que “volem fer fàcil als cellers fer les millors presentacions”. Segura afegeix que “és un espai pensat exclusivament per a professionals, com a aula de treball”. És un centre únic a Europa de les seves característiques, “un espai on viure experiències pensat pel vi i per fer-hi les presentacions professionals amb les millors eines”. El propietari d’Euroselecció entén que “la gent s’enamora del vi quan en gaudeix plenament, quan l’entén, quan hi connecta”.

Jordi Segura al nou espai Wita Barcelona d'Euroselección
Jordi Segura al nou espai Wito Barcelona d’Euroselección | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

Entre d’altres serveis, Euroselecció ofereix, de la mà del seu equip, una ‘Quick Riedel Experience’. Es tracta no pas d’una masterclass de tast de vins, sinó de copes. Es brinda l’oportunitat de poder aprendre les diferències i matisos dels vins depenent de la copa on es degusten. És una experiència sensorial “per obrir els ulls i descobrir la gran importància que tenen les copes a l’hora de tastar i degustar un bon vi”. En aquesta experiència de tast es resolen qüestions com ara si és important la mida i forma de la copa? Si és important el gruix de la copa? Si canvia el gust i aroma del vi en funció de la copa que utilitzem? O perquè els sommeliers ens canvien la copa per a cada vi al tastar vins en un menú degustació amb maridatge? Al nou espai del Wine Tools Center també es poden adquirir les copes i decantadors Riedel o els dispensadors Coravin i les seves càpsules d’argó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa