Pardas, de Torrelavit, ja és formalment des d’aquest dimecres 12 de maig nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat. Amb aquesta incorporació, ja són onze cellers del Penedès que elaboren vins escumosos sota els reglaments que exigeixen, entre d’altres, raïm 100% ecològic, verema manual i vinificació íntegra a la propietat.

La marca, nascuda l’abril de 2018, la integren avui Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut i, des d’avui, Pardas, que es converteix en el primer membre que neix CORPINNAT ja que les seves primeres ampolles de vins escumosos que elabora ja pertanyen a la marca col·lectiva. 

Tot i així, les primeres ampolles d’escumós de Pardas encara no estan al mercat i no sortiran fins a la tardor, moment en què el celler ha escollit per fer el desgorjament amb una clara aposta per les llargues criances. Els seus primers escumosos sortiran amb una criança de 48 mesos, superant amb escreix els 18 mesos mínims que exigeix el reglament de Corpinnat. Pardas esdevé el celler mnés petit del grup pel que fa al nombre d’ampolles d’escumosos que elabora.

Un petit celler familiar

Pardas, fundat el 1996, és el projecte de dos amics, Ramon Parera, enòleg i Jordi Arnan, agrònom, ambdós viticultors de vocació, per elaborar vins a la Finca Can Comas a Torrelavit. Elaboren vins tranquils des del 2004 destacant un gran treball en els seus xarel·los i en la recuperació i valorització de la varietat sumoll. Properament veuran la llum els dos primers escumosos, que naixeran sota la marca Corpinnat. Tots dos són brut nature de l’anyada 2017, un d’ells elaborat amb les varietats xarel·lo i sumoll i l’altre és un sumoll 100% blanc de negres i es desgorjaran durant la propera tardor.

Pardas, al festival Gastronòmic CORPINNAT

Aprofitant la celebració del primer Festival Gastronòmic Corpinnat, que entre el 15 de juny i el 15 d’agost acollirà una setantena de dinars o sopars als cellers servits per restaurants i xefs de reconegut prestigi, el celler Pardas també hi prendrà part i hi presentarà en primícia els seus vins escumosos que es podran tastar abans que surtin al mercat.

La filosofia de Pardas es defineix per un treball de respecte i estima per la vinya i per la creació de vins íntims i hedonistes que són un reflex del paisatge on s’han cultivat. Aquest lligam amb la terra i el Penedès i el compromís per la qualitat són els dos motius que van fer decidir el celler a integrar-se a la marca col·lectiva: “Ens il·lusiona formar part d’una marca que ha creat un marc idoni perquè els petits viticultors com nosaltres facin el salt a l’elaboració d’escumosos de qualitat que posin en valor el territori”, assenyala Ramon Parera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa