Som-hi doncs! Avui ametllats i Solera 1931-Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla.
!--akiadsense-->

!--akiadsense-->
Un dels tipus de galetes amb més tradició a Catalunya són el ametllats. Aquestes galetes elaborades amb ametlles (mínim un 40%), sucre, clara d’ou i que poden estar aromatitzades amb llimona són unes galetes de textura molt fina i relativament tova. Fàcils de reconèixer pel seu aspecte, rodó i decorades amb una ametlla sencera al bell mig.
D’intens sabor a ametlla, dolces però no empallegoses, són unes galetes molt gormandes que fan les delícies de tothom. Són moltes les pastisseries d’arreu del país que les elaboren de manera habitual com el Forn de la Barceloneta de Figueres o les de Casa Graupera de Mataró, però també les podem trobar als establiments d’alimentació fabricades per empreses tan emblemàtiques com Galetes Trias de Santa Coloma de Farners, o Galetes Birba de Camprodón.
D’aromes intensos i llaminers on hi destaquen notes de fruites madures, fruits secs i espècies dolces, aquest vi té una dolçor molt ben equilibrada que actua de lligam amb la dolçor de les galetes i una acidesa viva que li aporta frescor al temps que les notes d’envelliment es relacionen de manera delicada i eficient amb el profund gust d’ametlla de la galeta.