VadeVi
La parella perfecta: ametllats amb Solera 1931 Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla
  • CA
Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils: un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui ametllats i Solera 1931-Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla.

!–akiadsense–>

Els ametllats del Forn La Barceloneta
Els ametllats del Forn La Barceloneta

!–akiadsense–>

Un dels tipus de galetes amb més tradició a Catalunya són el ametllats. Aquestes galetes elaborades amb ametlles (mínim un 40%), sucre, clara d’ou i que poden estar aromatitzades amb llimona són unes galetes de textura molt fina i relativament tova. Fàcils de reconèixer pel seu aspecte, rodó i decorades amb una ametlla sencera al bell mig.

D’intens sabor a ametlla, dolces però no empallegoses, són unes galetes molt gormandes que fan les delícies de tothom. Són moltes les pastisseries d’arreu del país que les elaboren de manera habitual com el Forn de la Barceloneta de Figueres o les de Casa Graupera de Mataró, però també les podem trobar als establiments d’alimentació fabricades per empreses tan emblemàtiques com Galetes Trias de Santa Coloma de Farners, o Galetes Birba de Camprodón.

Solera 1931, Celler Cooperatiu d'Espolla

Excel·lents com a postres i temptadors per picar a mitja tarda, els ametllats sempre agrairan ser acompanyats d’un vi dolç i especialment d’una Garnatxa de l’Empordà. Aquesta mena de vins són vins dolços naturals tradicionals enfortits, això significa que s’interromp la fermentació del most tot afegint-hi alcohol vínic, quan el contingut de sucres és el desitjat. Per reglamentació han d’estar elaborats amb un mínim del 90% per raïms de lledoner blanc, negre o roig. Una de les garnatxes d’Empordà més idònies per acompanyat els ametllats és la Solera 1931 – Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla. Aquesta garnatxa es caracteritza per la criança oxidativa en dipòsits de fusta amb un solera dotada del 1931.

D’aromes intensos i llaminers on hi destaquen notes de fruites madures, fruits secs i espècies dolces, aquest vi té una dolçor molt ben equilibrada que actua de lligam amb la dolçor de les galetes i una acidesa viva que li aporta frescor al temps que les notes d’envelliment es relacionen de manera delicada i eficient amb el profund gust d’ametlla de la galeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa