L'Ermita, Clos Erasmus i Les Manyes, els top dels punts Parker 2020 dels vins catalans
L’Ermita, Clos Erasmus i Les Manyes, els top dels punts Parker 2020 dels vins catalans 2020

!--akiadsense-->

El coronavirus ho ha condicionat tot aquest any i també l’article que cada any dediquen, a la revista Wine Advocate, dedicat als vins de Catalunya. Així, enguany els cobejats punts Parker s’han quedat a la DOQ Priorat i a la DO Montsant i de forma circumstancial a una dotzena de vins de la DO Costers del Segre, però tots del mateix celler.

Ja ho adverteix el mateix Luís Gutiérrez a l’inici del seu article, una llista amb pocs descobriments i la majoria dels vins de les anyades 2017 i 2018. I és que en total hi apareixen puntuats 127 vins de només 26 cellers molt lluny dels prop de 400 vins que normalment avaluava el tastador de Wine Advocate per l’estat espanyol, sud de França i Argentina i Xile.

Gutiérrez, gran amant dels vins catalans en general i del Priorat en particular, no s’està per això, de fer una anàlisi exhaustiva del que s’ha trobat encara que la majoria siguin vells coneguts, com Clos Terrasses, L’Ermita i Les Manyes, els vins que han obtingut una puntuació més alta, sense arribar al 100, això, sí.

Més enllà d’això sí que mereix un esment especial la feina de Clos Figueras de qui diu “el que he tastat aquesta vegada m’han semblat els millors vins de la seva història”. També explica perquè ha tastat també vins de Castell d’Encús, l’únic celler de la llista que no és de la DO Montsant o de la DOQ Priorat. I és que el seu propietari Raül Bobet és alhora copropietari de Ferrer Bobet a Porrera i en la mateixa sessió ho va tastar tot. I les últimes línies de l’article són per la feina de Torres al Priorat i al projecte de plantar als Tossals, la zona més alta i més freda d’aquesta denominació.

Pel que fa a la llista que us deixem a continuació també hi ha poques sorpreses. No hi ha cap vi que segons Gutiérrez es mereixi els 100 punts Parker, tot i que un 90% estan per sobre dels 90 punts.

Llista Parker 2020 1
Llista Parker 2020 2
Llista Parker 2020 3

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa