VadeVi
El Parlament debat el Projecte de llei vitivinícola de Catalunya
  • CA
El ple del Parlament | Jordi Borràs

!–akiadsense–>

El Parlament debatrà aquest dimecres el Projecte de llei vitivinícola de Catalunya. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presentarà el text que actualitza i substituirà la llei del 2002. La nova llei ordenarà el sector de la vinya i el vi adaptant-lo a la normativa europea, i també regularà diversos aspectes de la viticultura i la vinicultura. A més, regularà el sistema de protecció de l’origen dels vins de qualitat, els productes sense denominació d’origen ni indicació geogràfica protegides, així com les infraccions i les sancions o les competències de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Entre altres aspectes concrets, el text regularà les autoritzacions de plantació, replantació i empeltament de ceps; crearà un catàleg de varietats i donarà rang legal al Registre vitivinícola de Catalunya. El Govern va aprovar el mes de juliol el Projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya, deixant-lo enllestit per iniciar la tramitació parlamentària que l’ha de convertir en llei.

Després de la sessió de control al Govern, que començarà a les 10 hores, el Ple designarà Marc Sanglas (ERC) com a diputat interventor per al període pressupostari del 2018, en substitució de David Rodríguez, que va renunciar a l’acta de diputat. I serà just després quan la consellera Jordà presentarà el Projecte de llei vitivinícola de Catalunya. El projecte arriba al debat de totalitat sense esmenes de retorn, i per tant podrà continuar la tramitació parlamentària un cop fet aquest debat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa