VadeVi
La patronal del vi aposta per incrementar la qualitat i obrir nous mercats
  • CA
Assemblea AVC 2018

!--akiadsense-->

La patronal del vi català va celebrar la seva assemblea anual subratllant el compromís que han de seguir assumint els cellers per la qualitat dels seus vins, per tal de conquerir nous mercats i assumir nous lideratges basats en l’exemplaritat i cultures d’alt valor.

En aquest sentit, el sector vitivinícola català segueix treballant en la creació de la Catalan Wine H

ouse, per a que sigui una realitat, en la màxima brevetat possible, i un mirall dels valors que representa el sector.

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà va clausurar aquesta assemblea, destacant les bones sinergies que s’han d’establir entre l’administració i el sector per poder portar a terme projectes que permetin avançar i conquerir nous reptes a nivell internacional. És necessari, va manifestar la Consellera d’Agricultura, que existeixi una bona harmonia entre ambdues parts, ja que és el maridatge perfecte per aconseguir noves fites.

Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana, va encoratjar als empresaris a seguir en aquesta línia, durant la celebració de l’assemblea anual de l’entitat, que va tenir lloc a Caves Vilarnau de Sant Sadurní d’Anoia. Coincidint amb les paraules de la Consellera, Valentí Roqueta va destacar que “només podrem superar els nous reptes que ha d’enfrontar el sector oferint una qualitat consistent, a través de l’aposta per la nostra terra, per la nostra gent i per la nostra capacitat d’innovació”. Roqueta va destacar que el sector vinícola català és un sector viu i dinàmic que respecta els orígens: la terra i el paisatge, qüestió essencial per a seguir avançant.

L’AVC va convidar a assistir a la directora de l’Organització Interprofessional del Vi Espanyol (OIVE), Susana G. Dolla per a què expliqués als assistents d’aquesta assemblea, els resultats del primer any d’aplicació de l’extensió de norma. Un acord que afecta a tots els cellers catalans.

Actualment, l’AVC representa a la majoria d’empreses vinícoles catalanes – el 85% del total del vi tranquil català – i que formen part de les onze denominacions d’origen existents. El president de l’AVC, va destacar la força i de l’associació i la gran feina que realitza com a eix vertebrador d’un ecosistema de grans, mitjanes i petites empreses que és el sector del vi català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa