VadeVi
Les patronals Institut del Cava i Pimecava es podrien fusionar abans de Nadal

!--akiadsense-->

L’anunci del passat mes de maig d’una possible fusió entre l’Institut del Cava i Pimecava va prenent forma i es podria formalitzar abans d’acabar l’any.Segons ha pogut saber Vadevi, els equips negociadors de les dues organitzacions ja s’han trobat i ho tornaran a fer en breu per tancar l’acord definitiu.

Segons el president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, “és plausible que l’acord arribi abans de Nadal”. Tot i que no ha volgut avançar res més, Deàs assegura que en la primera de les trobades s’ha constatat que els punts d’acord són molt més nombrosos que les diferencies entre les dues entitats.

Quan es va fer el primer anunci, el president de Pimecava, Pere Guilera, anunciava que “es tracta d’una decisió fruit de la bona sintonia entre les dues entitats tant personals entre els dos Presidents com institucionals gràcies a l’estreta col·laboració en projectes amb interessos comuns”.

El moment convuls que viu el cava sembla també propiciar aquesta fusió per fer un front comú. Les dues principals empreses elaboradores, Codorníu i Freixenet, han estat comprades per capital estranger, la DO Cava ha canviat la presidència i finalment ha vist com nou dels seus cavistes han abandonat la denominació d’origen i han format Corpinnat.

Ara les dues entitats hauran de trobar l’encaix per tal de defensar els interessos dels seus associats, 49 a Pimecava i 55 a l’Institut del Cava, però amb un perfil prou diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa