VadeVi
Pau Gasol, de visita a un celler de l’Empordà

Pau Gasol, l’estrella del bàsquet català que tot just fa uns dies va anunciar la seva retirada de les pistes, s’ha deixat veure recentment per l’Empordà, concretament ha visitat les noves instal·lacions del celler que Perelada inaugurarà l’any vinent. Es tracta d’un projecte ambiciós que la marca va endegar l’any 2017, que acabarà ocupant poc més de divuit mil metres quadrats i que preveu una capacitat de producció superior als dos milions d’ampolles de vi l’any.

En aquesta instantània que ha compartit el perfil de la Denominació d’Origen Empordà s’hi pot veure –hi destaca– el jugador al costat de membres del celler empordanès, com en Delfí Sanahuja, que es troba tot just a l’esquerra del jugador.

El nou projecte de Perelada s’ha confiat al despatx d’arquitectes RCR. La seva ubicació serà a una parcel·la contigua a “la Granja”, una edificació rural d’aires palatins projectada el 1941 per Adolf Florensa i situada sobre una plataforma elevada uns 10 metres respecte a la resta de la parcel·la. En la imatge inferior s’hi pot veure una maqueta de com es veurà, un cop acabat, el nou celler de la marca.

“La Granja”, l’espai que acollirà el nou celler de Perelada

Les noves instal·lacions, a més a més, tindran la capacitat per a donar l’entrada a 2.700.000 kg de raïm i per produir a la vora d’1.900.000 litres de vi i 2.240.000 ampolles. Al mateix temps que la producció, la divulgació de la cultura del vi i la venda del producte adquiriran una gran importància, convertint el celler en un equipament d’interès enoturístic enfocat a degustacions, visites i oferta de lleure.

Destacar, també, que tot el disseny arquitectònic ha estat pensat per reduir el consum energètic de l’edifici. Tant el celler com “la Granja” comptaran amb un nivell elevat d’aïllament tèrmic. A més, els fonaments del celler s’utilitzaran per obtenir energia geotèrmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa