El conseller Pelegrí, en l’acte de promoció de productes locals">

El passat 14 d’octubre, el Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia, va organitzar una mostra de productes locals a través de la Vinícola de Nulles i la seva iniciativa Vinitcultura. L’acte, presidit pel Conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, acompanyat per Jordi Sala, Director General de Desenvolupament Rural i Jordi Bort, director d’INCAVI i dels representants de les Denominacions d’Origen vinícoles que s’ubiquen en el territori on es desenvolupa el projecte Leader de cooperació, va servir per mostrar les activitats complementaries dels cellers que poden contribuir a incrementar el valor afegit de la producció local i així mateix a difondre la cultura del vi.

La Vinitcultura és un producte enoturístic que dona a conèixer els elements arquitectònics i culturals de la cooperativa modernista de Nulles, de l’arquitecte Cesar Martinell, i la cultura del vi amb un maridatge de productes locals.

Aquesta iniciativa, promoguda pel Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia que gestiona l’Eix 4 amb metodologia Leader, va comptar amb la presència de cellers de les DO vinícoles de la Conca de Barberà, Tarragona, Terra Alta, Priorat, Montsant, Costers del Segre i Catalunya, acompanyats dels presidents i representants de grups Leader.

L’eix 4 amb metodologia Leader incentiva inversions al territori. El Consorci de

Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia ha incentivat i subvencionat diverses inversions productives de cellers i industries agroalimentàries, microempreses i projectes relacionats amb el turisme i agroturisme des de l’anualitat 2009, per import de més de 4 milions d’euros. En paral·lel, treballa projectes directament amb altres grups Leader per transferir experiències i avançar en projectes específics, com ara el projecte Gustum de promoció de productes locals, el projecte de vivers d’empresa rurals i, entre d’altres, el projecte de gestió sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa