El torró artesà ha de ser atractiu per fora i bo per dins. Aquestes són les característiques que busquen els clients actuals i engresquen als millors pastissers a inventar nous torrons per sorprendre tots els paladars.

Així ho entenen des de la Pastisseria Huguet de Reus, on les postres clàssiques de Nadal també s’apunten a la moda del vermut. La novetat d’aquest obrador artesà amb més de 35 anys d’experiència és el torró de vermut, elaborat amb una base de xocolata blanca, l’aperitiu Miró Reserva i una camisa de xocolata negra al 60%, amb l’objectiu de generar sensacions que ens recordin a les aromes d’aquesta beguda.

En aquesta pastisseria volen popularitzar les tradicions de la ciutat i amb la col·laboració de Miró, empresa reusenca de referència en sector vermut, treuen aquest torró elaborat com els d’abans però amb sabors més originals i actuals.

Ramon De La Fuente i Pilar Huguet, propietaris del negoci, expliquen que el torró de vermut “sorprèn perquè normalment bevem el vermut, però també és un bon ingredient per utilitzar-lo a la cuina i sobretot a la pastisseria, per les seves notes caramel·litzades, aromàtiques i que aporten un sabor tan característic i refrescant en boca”. I segueixen: “Començar a treballar amb el millor vermut que existeix, el Miró Reserva, i aconseguir una textura molt agradable amb un sabor tan profund, indubtablement ens portarà a elaborar més postres amb vermut”.

Així doncs, a l’Huguet volen fer d’aquests aperitius un dels seus ingredients típics per a reinventar els dolços. Del torró de vermut s’elaboraran barres de 350 grams i es poden trobar als forns de pa i pastisseria Huguet del carrer Alcalde Joan Bertran, 5 i Lepant, 28 de Reus. El seu preu és de 8,5 euros.

Presentació del nou torró de vermut Miró a la pastisseria Huguet

amb el director de Miró, l’alcalde de Reus i els propietaris“>

Els mestres torronaires d’Agramunt, Torrons Vicens especialitzats en l’elaboració d’aquest producte des del 1775, també segueix les tendències actuals i amplia la seva gamma de torrons amb nous sabors per fer les postres més lleugeres i menys dolces.

En aquesta línia, a can Vicens col·laboren per tercer any consecutiu amb Albert Adrià i creen nous productes inspirats en diferents postres que s’elaboraven al restaurant El Bulli. Per aquestes festes, destaca un torró de vermut, elaborat amb trufa de vermut, taronja i xocolata amarga. Així, situen el torró al món de l’alta gastronomia i comercialitzen aquestes creacions d’autor amb el segell d’”Albert Adrià Natura”. No és la primera vegada que Adrià converteix una beguda o còctel en postres, però convertir el sabor del vermut en un torró comestible és una experiència que respecta l’essència artesanal de la beguda amb el toc dels botànics mediterranis com a característica. El torró de vermut es pot adquirir a totes les botigues Vicens i online per 10,60€.

A Barcelona, el mestre pastisser Christian Escribà presenta per aquestes festes la nova sèrie de “torrons tradinnovadors”. Per aquells que són més de salat, Escribà els ha trobat la solució. Una de les propostes que fa és el “torró d’aperitiu”, un torró d’ametlla que no és massa dolç, olives verdes i tomàquet liofilitzat, oli d’oliva i pols de vinagre balsàmic. Escribà s’inspira en el moment del vermut i també amb col·laboració de Vermuts Miró aconsella “servir-lo per començar els àpats nadalencs acompanyats amb el millor vermut del món”.

Durant aquestes festes de Nadal l’obrador d’Escribà a la Gran Via de Barcelona restarà obert perquè tothom pugui contemplar-ne l’elaboració i la qualitat dels ingredients. Completa la gamma de “torrons tradinnovadors” el torró català, el de fruita fresca, el lemon pie“> i el de pinya i gianduja.

A Miró assenyalen que és una satisfacció aportar sabors innovadors i ajudar en la creativitat de reconeguts pastissers que elaboren dolços de forma artesanal, amb ingredients naturals i de qualitat. Amb aquestes sinergies, estan creant combinacions gastronòmiques que donen a conèixer la riquesa dels sabors dels seus vermuts.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa