El Teatre de Torroja, recentment reformat, és l’espai patrimonial de la DOQ Priorat que protagonitza el 8 de juliol, a les 19:30 h, una nova edició del cicle “Divendres DiVins”. Sis denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, així com la DO Catalunya-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la tercera edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme enguany des del divendres 1 de juliol fins el divendres 12 d’agost.

El cicle té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius.

Aquest cicle arriba enguany a la tercera edició després de la bona acollida que van tenir les dues primeres celebrades el 2014 i 2015 i per això s’ha decidit mantenir el mateix format perquè s’ha considerat encertat i ha obtingut una bona resposta del públic en totes les localitats on s’ha realitzat. Enguany, les actuacions tindran lloc en sis poblacions, Tarragona, Torroja del Priorat, El Vendrell, Valls, Gandesa i Barberà de la Conca.

Com a novetat s’incorpora la targeta de fidelització que permetrà a les persones que assisteixin a les sis sessions de Divendres DiVins participar en el sorteig on el premi serà un lot de vi de les diferents DO’s participants.

La voluntat dels organitzadors, segons ha comentat Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. Segons Jordi Agràs, “les propostes dels Divendres DiVins ens permetran fer un nou tast de la creativitat de les nostres comarques: la creativitat del passat esdevinguda patrimoni i la creativitat del present dels nostres artistes i viticultors que comparteixen amb nosaltres el fruit i el resultat del seu talent i treball”.

El director territorial d’Agricultura de Tarragona, Angel Xifré, ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciativa per donar a conèixer i promocionar el vi català al consumidor de proximitat: “Per primer cop una tercera part del vi consumit a Catalunya és català. Aquesta dada és molt important però l’aspiració és com a mínim assolir el 50%. Iniciatives del tipus Divendres DiVins recolzen aquests objectius”.

Dates, espais i artistes 3a edició Divendres Divins

1 de juliol / CRDO Catalunya / Pont del Diable (Tarragona). Gemma Güell & Georgina Oliva, Oneothrix Point Never, Lydia Mendoza: Maria Rosa

8 de juliol / DOQ Priorat / Teatre de Torroja de Priorat. Lyubomira Stoycheva i Dani Herrera: Vi i violí

15 de juliol / CRDO Tarragona / Convent del Carme (Valls). Èric Vinaixa: Llarga vida al Rock & Roll

22 de juliol / CRDO Conca de Barberà / Castell de Barberà de la Conca. Xavier Pié i MACC i Josep Maria Puig i Baiget: Sensacions d’una nit d’estiu. Vi, música i poesia

5 d’agost / CRDO Penedès / Museu Deu (El Vendrell). Sonia Linares Berroy & David Chueca, Antonio León, Mariano Varela: Et-co* i la experiència divina en 4 biorritmes

12 d’agost / CRDO Terra Alta / Palau del Castellà. Albert Ferré i Gerard Marsal:Cordiàlegs

El dia 8 de juliol, la DOQ Priorat organitza el seu Divendres DiVins a Torroja del Priorat, concretament al nou teatre de Torroja. L’edifici del teatre és nou, inaugurat per Sant Miquel (setembre) de 2014. Es va edificar sobre l’antic teatre de Torroja gestionat fins al moment de la cessió a l’ajuntament per l’associació la Unió. La visita prèvia al tast de vi i actuació artística consistirà en conèixer alguns dels espais i elements patrimonials que es conserven al municipi.

L’acte comptarà amb l’espectacle ‘Vi & Violi’, amb la violinista búlgara resident a Tarragona Lyubomira Stoycheva. Titulada per l’Arts School Dobri Hristov de Varna (Bulgaria) és professional d’aquest instrument des del 1987. En aquest temps s’ha dedicat a innumerables actuacions en directe com a solista i com membre de diferents formacions musicals. Resideix a Tarragona des del 2012. La seva actuació estarà complementada pel treball de l’actor Dani Herrera que generarà context i ambient a la seva música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa