Perelada ha comprat Privat, els caves del celler Alta Alella. Aquesta operació respon a la voluntat de Perelada, el grup d’empreses de la família Suqé Mateu, de seguir enfortint la seva divisió vinícola i en concret la seva aposta pel Cava.
Reforça a més la voluntat de Perelada d’elaborar vins ecològics, com ja fa a La Melonera, el seu celler de Ronda.
“Ens fa molta il·lusió aquest nou projecte, ja que enfortirà la nostra aposta pels vins i caves d’alta qualitat i de molta personalitat”, apunta Javier Suqué, president del Grup.
Per la seva part, la família Pujol-Busquets guillén, propietària d’Alta Alella, volen reduir la producció del celler per centrar-se en l’elaboració de vins i caves de territori.
“La venda de Privat, suposa per Alta Alella una oportunitat per a seguir centrants en el raïm propi, el terroir i la família”, destaca Josep Maria Pujol-Busquets.
Perelada passarà a gestionar tots els acords comercials prèviament establerts amb la marcat Privat.
PERELADA
Perelada és un grups vinícoles familiar de l’Empordà, on a dia d’avui compta amb 5 finques que sumen més de 130 hectàrees de gran diversitat geoclimàtica.
El grup acaba d’incoporar un segon celler a la DO Empordà amb la compra d’Oliver Conti, ubicada a Capmany. També a l’Empordà tenen el seu celler de vins d’agulla, en la que elabora entre d’altres vins, el Blanc Pescador, líder en la seva categoria i el Cresta Rosa.
També tenen cellers a Vilafranca del Penedès, al Priorat, a la Rioja Alta i a Sierras de Málaga.
ALTA ALELLA
Després d’una dilatada carrera en el món del vi, Alta Alella és el projecte familiar de Josep Maria Pujol-Busquets, la seva dona Cristina Guillén i les seves dues filles, Mireia i Georgina en el Parc natural de la Serralada de Marina.
L’any 1991, van plantar les primeres vinyes de pansa blanca a Mataró i ara tenen més de 25 Ha ecològiques ubicades entre les localitats de Tiana i Alella.
L’any 2015, el celler va reforçar la seva aposta per l’ecologia amb el Celler de les Aus, basat en el coneixement i l’experiència acumulada al llarg quatre dècades dedicades al món del vi i amb l’objectiu d’elaborar vins naturals de qualitats sense utilitzar sulfurós.