
!--akiadsense-->
“La varietat dita coccolobis ">produeix un raïm poc atapeït, suporta bé les calors i els austres, i neix en abundor. El seu vi puja al cap. Les Hispànies en tenen dues varietats, una de gra oblong i l’altra de gra rodó. Són les darreres a veremar-se: com més dolça és la coccolobis">, millor.” D’aquesta manera, descriu Plini el Vell, al seu Llibre del vi, alguna de les varietats de raïm cultivades a la mediterrània i a la península ibèrica al segle I dC.
Les explicacions sobre la viticultura de l’època centraran la visita organitzada per aquest dissabte 13 de gener a la Font de la Canya, al Penedès, per conèixer més d’aprop els origens del vi.
La visita a aquest jaciment el guiarà l’arqueòleg Dani López. La cita és a les 11h a l’Artcava de Masia Can Batlle i no cal reserva prèvia. L’entrada normal és de 7’50€ i reduïda 5€ i la visita dura 1 hora.