VadeVi
Les pluges intenses d’aquest divendres no han malmès la vinya a punt de veremar
  • CA
|

!--akiadsense-->

Una pedregada just quan el raïm està prearant per ser veremat és molt perillosa, i a vegades una pluja forta també. Però tot i que la tempesta d’aquest divendres va deixar a Catalunya pluges que van arribar en alguns punts a superar els 50 litres per metre quadrat, la vinya no ha quedat, en general, malmesa.

Les comarques de Barcelona van ser les més afectades però la vinya, amb el raïm madur a punt de collir sembla que no se n’ha ressentit gaire sobre tot perquè la tempesta no anava acompanyada de pedra.

A Alella, en algun punt es van superar els 40 litres per metre quadrat. És el cas d’Alella Vinícola, però el pendent de la vinya i la naturalesa arenosa del sauló han drenat bé l’aigua. Així ho assegura Xavier Garcia responsable del celler. Afegeix a més que “són pluges que li van bé al cep per hidratar-lo i encarar millor a la darrera etapa de maduració del raïm”.

Teníem previst començar la verema dimarts dia 21 i de moment ho mantenen igual.

En el cas del Penedès, el director de la DO Francesc Olivella, explica que la tempesta els va esquivar una mica i va afectar sobretot a la zona més alta de la comarca, entre Font-rubí i Mendiona però sense que s’hagin de lamentar danys importants.

Olivella explica que en alguns casos si el raïm ja pràcticament madur s’ha trencat, “s’hauran d’aplicar tractament de cicatrització, bàsicament antifongs, per evitar sobretot la botritis que acabaria podrint la fruita. Però que més enllà d’això no hi hauria d’haver problema si aquests episodis no es repeteixen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa