VadeVi
Porrera acull la primera Verema Solidària a la DOQ Priorat amb un ple absolut
  • CA
Verema Solidària a Vall Llach
Verema Solidària a Vall Llach

!--akiadsense-->

Més de 100 persones es van aplegar a Porrera, al cor del Priorat, en una nova edició de Verema Solidària, que enguany compta amb tres veremes a tres cellers. És el primer cop que aquesta DO acull una Verema Solidària i ho va fer amb tot esgotat des del mes de juliol, el primer dels cellers en exhaurir les places disponibles.

Fidels a la filosofia que va motivar la seva fundació, Vall Llach va sobrepassar els límits del celler per a estendre’ls a Porrera en conjunt. La verema va estar complementada per la visita comentada a uns quants punts essencials per entendre la història d’aquest poble, la seva evolució i la realitat social que va inspirar i segueix movent els objectius d’aquest celler. Una història que els participants van poder conèixer de primera mà a través dels diferents rellotges de sol que han deixat la marca d’altres temps, de la casa museu de Ca l’Amorós o la sala dedicada al poeta Miquel Martí i Pol. I amb el colofó final de l’actuació del conjunt d’Anaïs Vilà a l’ermita de Sant Antoni, dalt del turó que domina l’entrada al poble.

Va ser el complement a l’experiència única de veremar el merlot de la vinya que el celler té al bell mig del poble, amb l’ajuda de sumillers voluntaris que col·laboren a cada Verema Solidària. D’aquí en sortirà el vi solidari que aportarà fons a les dues entitats beneficiàries d’enguany, Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset, cadascuna amb un projecte per lluitar contra l’exclusió social a la zona del Garraf-Penedès i al Priorat, respectivament. Amics de la Gent Gran Garraf ho farà amb el seu programa d’acompanyament a la gent gran que es queda sola i Càritas Falset ho destinarà a comprar infraestructura per poder aportar producte fresc a les famílies amb necessitats bàsiques. Una part de la recaptació es destina a fer formació sobre captació de fons per a les entitats socials del territori que ho sol·licitin.

Verema Solidària a Vall Llach
Verema Solidària a Vall Llach

!--akiadsense-->

Després de Vall Llach, li seguirà Can Ràfols dels Caus, a Avinyonet del Penedès, el dissabte 22 de setembre, amb la que serà l’última Verema Solidària de 2018. Tot i que no hi hagi places disponibles, es pot seguir col·laborant amb el projecte participant al tast maridat que celebrarà el xef Xavier Pellicer al seu restaurant de Barcelona el 16 de maig de 2019. O també es pot aportar fons amb la recompensa de les ampolles de vi d’aquesta edició i la de 2017. I també hi ha l’opció de fer una donació tipus fila zero. La campanya es tanca el 15 d’octubre.

Verema Solidària va néixer el 2016, fruit de la iniciativa de Rubèn Parera i Impulsa Fundraising. Aquell any es va fer la primera verema, a la Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons/Sant Martí Sarroca. Les entitats receptores van ser l’Associació de Familiars d’Afectats de Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) i Càritas Sant Feliu amb un projecte al Penedès. El 2017 es van fer quatre veremes solidàries, a la Vinyeta i Celler Cooperatiu d’Espolla (totes dues a l’Alt Empordà) i a Celler Credo i Raventós i Blanc (totes dues a la DO Penedès). Les entitats beneficiàries de 2017 van ser Mas Albornà i Astrid-21. En aquests dos anys s’han recaptat 29.000€, que han servit per atendre a 229 persones, i s’han aconseguit 842 veremadors/es solidaris/es.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa