VadeVi
Premien imatges que motiven el relleu generacional al camp

La fotografia amb el lema Aprenent a liderar, de Remei Viladrich Planas de Cabrianes (Bages), ha estat la guanyadora del Concurs de Fotografia Intergeneracional ‘Pagesia Gran; valor al món rural’, impulsat per la Fundació Pagesos Solidaris. Es tracta d’un certamen que té per objectiu fomentar la participació de la gent gran pagesa a través d’imatges que motiven la reflexió envers el llegat cultural, professional i del medi rural que es dona a conèixer a les generacions més joves. En aquesta edició, s’hi ha presentat 33 imatges de tot el territori.

El jurat del concurs, format per una persona representant de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament de Drets Socials, una d’Unió de Pagesos i una de Pagesos Solidaris, ha prioritzat la creativitat, el missatge visual i el contingut d’acord amb l’eslògan ‘Pagesia Gran; valor al món rural’. El premi consisteix en un cap de setmana en un allotjament agroturístic.

Aquest projecte està finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat, a càrrec a l’assignació tributària del 0,7 de l’IRPF, de l’àmbit de polítiques socials en la línia d’Accions de promoció de la gent gran activa i de prevenció dels maltractaments a la gent gran.

La Fundació Pagesos Solidaris també ha impulsat activitats com la campanya de sensibilització ‘Bon tracte=Bon rotllo’, dirigida a nens i nenes de primària, per explicar els valors i l’experiència que cal aprofitar de la gent gran pagesa. Alhora s’ha realitzat un Decàleg, amb missatges concrets, directes i fàcils de dur a la pràctica, per millorar el tracte cap a les persones grans, així com fer conscient a l’alumnat que l’anomenat ‘edatisme’ és una causa de discriminació que afavoreix conductes de maltracte cap a les persones grans.

Pagesos Solidaris també ha organitzat tallers dirigits a persones usuàries del Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’Àmbit Rural (SAIAR) de la Granadella i de Maials (Garrigues), amb l’objectiu de reconèixer la discriminació per raó d’edat, tipus de maltractaments cap a la gent gran, identificar com ens agrada ser tractats i obrir un debat sobre el decàleg realitzat en el marc del projecte. Les activitats s’inclouen en el projecte ‘Pagesia Gran; valor al món rural’, amb l’objectiu de crear una xarxa de sensibilització de bon tracte cap a les persones grans, i dinamitzar activitats d’intercanvi intergeneracional del món rural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa