VadeVi
Premi a les millors publicacions online sobre vi
  • CA

La Denominació d’Origen Catalunya ha posat en marxa aquest dijous 18 de febrer la cinquena edició del Concurs BlocDOCat. Un certamen que té lloc cada dos anys i on es premien iniciatives particulars que busquen difondre els valors del món del vi i la viticultura a través de blocs i xarxes socials.

Per commemorar aquesta 5à edició, la DO Catalunya ha comptat amb la col·laboració de 5 reconeguts professionals del sector: Joan Gómez Pallarès, Catedràtic de Filologia Llatina, Director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i guanyador de la primera edició del concurs el 2008; els periodistes Ramon Francàs (amb diverses mencions especials al llarg de les diferents edicions del Concurs BlocDOCat) i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Ferran Centelles, millor sumiller d’Espanya 2006 i Premi Nacional de Gastronomia 2011; i l’escriptora i periodista Empar Moliner. Els 5 protagonitzen l’espot de la DO per promocionar aquesta nova edició del concurs, un espot inspirat en el cinema mut dels anys 20 i amb molts gestos de complicitat amb tot allò que envolta el món del vi.

Aquest any, a més, el concurs ve carregat de novetats. A les categories de Millor Bloc Vitivinícola Català i Millor Post sobre #Vicatalà amb Denominació d’Origen fet fora de Catalunya, se suma aquest any una nova categoria, més enfocada a les xarxes socials: Millor Fotografia d’Instagram: maridatges amb #Vicatalà. Instagram és la xarxa social que creix a un ritme més ràpid, especialment entre el públic jove, un segment de la població estratègic i de gran importància per a la transmissió de la cultura del vi. Instagram és, a més, la xarxa social preferida dels foodies, un moviment que ha experimentat una forta explosió al nostre país, i amb molts seguidors (i consumidors) que confien en el seu criteri i en les seves opinions. Joves i gastronomia, els dos grans items de les campanyes que la DO Catalunya ha encetat aquest any, DOCat al plat i La quinta de la DOCat, i que permeten focalitzar esforços cap a un mateix objectiu: arribar al públic final i difondre els valors de la nostra cultura gastronòmica.

Una altra de les novetats importants d’aquest any està lligada al premi, ja que s’han augmentat les dotacions econòmiques del concurs. Així, la categoria principal, Millor Bloc Vitivinícola Català, que premia als millors blocs sobre vi català que es fan a casa nostra, tindrà una dotació de 4.000€, mentre que els guanyadors de les altres dues categories rebran un premi de 2.000€ cadascun.

El període d’inscripció, que comença avui mateix, s’allargarà fins al proper 20 de maig, data a partir de la qual el jurat del concurs, format fonamentalment per professionals del món del vi i la comunicació, s’encarregarà d’avaluar als candidats i decidir els guanyadors de cada categoria. El nom dels guanyadors es donarà a conèixer en una gala que tindrà lloc al mes de juny a Barcelona.

Per a més informació, es pot entrar al lloc web de la DO Catalunya.

GUANYADORS D’EDICIONS ANTERIORS

Primera edició – 2008

Millor Bloc: De Vinis, de Joan Gómez Pallarès

Segona edició – 2010

Millor Bloc: Vins de Catalunya, de Jaume Aguadé

Tercera edició – 2012

Millor Bloc: Vi·Moments·Persones, de Ruth Troyano

Quarta edició – 2014

Millor Bloc: Malviatge, de Rosa Sadurní i Josep M. Galimany

Millor Post sobre vi català: Todas las cosas buenas, del bloc Mileurismo Gourmet, de Mariano Fisac

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa