VadeVi
Els premis Barcelona Rosé fan història amb un tast amb copes varietals
  • CA
Jordi Bort, director general de Riedel i Ramon Roset, director dels Barcelona Rosé donant indicacions sobre el tast
Jordi Bort, director general de Riedel i Ramon Roset, director dels Barcelona Rosé donant indicacions sobre el tast | M.R.F.

!--akiadsense-->

Els escumosos rosats enceten la seva primera edició amb el tast de les més de 80 mostres que s’han presentat a concurs al nou espai Wito de Riedel. Els Barcelona Rosé Bubble Awards, que organitza Vadevi, busquen els millors escumosos rosats del món en un certamen que pretén reivindicar aquestes elaboracions i situar-les al lloc que li pertoca. I a més es fa amb la complicitat de la Barcelona Wine Weeek Likes the city! per lligar la qualitat i el glamur d’aquests escumosos al nom de la ciutat.

Pel director general de Riedel Euroselecció, Jordi Bort amfitrió d’aquest tast i principal partner del concurs “sempre és un privilegi col·laborar amb Vadevi i més encara amb un concurs que avalua els escumosos rosats. Em sembla una idea molt encertada. Però és que a més ens permet fer història, perquè és el primer concurs en que cada mostra es tastarà amb la copa més adequada”.

Els escumosos rosats del Barcelona Rosé a examen amb copes varietals
Els escumosos rosats del Barcelona Rosé a examen amb copes varietals | M.R.F.

!--akiadsense-->

Els escumosos rosats participants en aquesta primera edició es qualifiquen mitjançant un tast a cegues servit amb copes Riedel d’última generació, les de les sèries Veritas i Performance. Es tracta del primer concurs en que l’avaluació es fa amb copes varietals específiques de Riedel. D’aquesta manera els membres del jurat tasten amb la màxima precisió ja que s’ha escollit una copa específica, la més adient, per a cada una de les categories.

El panell de tast el formen Jordi Martínez, Millor Sommelier del Cava 2017, el sommelier i propietari de Taca de Vi, Enric Català; Jordi Melendo, periodista i escriptor, Rafel Sabadí, guanyador del Ruinart Challenge, Jofre Tarrida, propietari de Cal Pere Tarrida i Nas d’Or 2013, la sommelier Clara Antúnez, la presidenta de la Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; Carles Punyet, sommelier de distribució, Xavier Roig responsable de Cal Feru i la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras que a més serà la responsable de conduir l’acte de lliurament.

Però no és només amb el tipus de copa que els Barcelona Rosé són pioners. Aquest és el primer concurs en la que es dedica una categoria als escumosos rosats elaborats seguint el mètode ancestral.

Cada una de les categories se serveix en una copa específica

!--akiadsense-->

Pel que fa als escumosos que s’han elaborat amb el mètode tradicional es divideixen en tres categories. Els que tenen una criança de fins a 15 mesos, els que han envellit entre 15 i 30 mesos i els que tenen una criança de més 30 mesos.

El resultat del tast d’aquest dijous es donarà a conèixer diumenge dia 2 de febrer al Saló Daurat de la Llotja de Mar. Un acte que conduirà la sommelier Meritxell Falgueras i que comptarà amb la presència de va vicepresidenta preimra de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, el director general de l’Incavi i la directora de la Barcelona Wine Week, Marta Macías.

Els Barcelona Rosé Bubbles Awards són possibles gràcies a la col·laboració de Riedel Euroselecció, el departament d’Agricultura, CatGas, Parlem, Suberis Legatus, Gràficas Varias i Vins i Licors Grau, amb el suport de la Barcelona Wine Week Likes the city!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa