VadeVi
Els Premis Vinari donen el tret de sortida a la novena edició
  • CA

Els Premis Vinari dels vins catalans 2021 ja estan aquí. Aquest dimarts 9 de març s’obren les inscripcions per la novena edició del concurs que arriba plena de novetats. D’entrada, conscients de la realitat que viu el sector, els Vinari es proposen estar (i fer) més costat que mai al sector, així com seguir ampliant la plataforma de difusió i visibilització de les singularitats i l’excel·lència de productes que s’elaboren de punta a punta de Catalunya.

En aquest sentit, s’introdueixen canvis que afavoriran aquesta projecció a partir de la celebració, per exemple, de dues gales de lliurament de premis en dos moments diferents de l’any: d’una banda, l’edició d’estiu permetrà conèixer i promocionar els vins de l’anyada; i, de l’altra, la tradicional gala de la tardor -que celebrarem a l’octubre com s’havia fet en les darreres vuit edicions-, en les quals es desvetllaran la resta de guardonats de les categories de guarda, tant pel que fa a vins tranquils com escumosos, dolços, rancis i de postres.

Seguint amb la tònica dels darrers anys, es donarà la màxima difusió a cada fase del concurs per tal d’explicar i apropar l’heterogeneïtat del vi català al consumidor final, i més enllà d’això, des de l’organització del concurs, també s’està treballant en l’organització de fires i activitats en els quals hi puguin tenir participació i una finestra els cellers i vins reconeguts.

En la gala estiuenca, més enllà de premiar els productes, també es donarà especial protagonisme a l’enoturisme. De la mà de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, es premiaran diverses categories vinculades amb el turisme del vi que aniran des del millor allotjament, a restaurants i activitats o experiències que duen a terme els propis cellers, així com es publicarà un llistat de les millors vinyes a visitar per impulsar el turisme de proximitat.

L’ampliació dels reconeixements en l’àmbit enoturístic no seran els únics canvis que veurà el concurs des del punt de vista del podi de guanyadors, ja que també aquest 2021 s’atorgaran medalles de Gran Or, Or i Plata en funció de les puntuacions que doni el jurat a cadascuna de les referències tastades i avaluades.

Els Premis Vinari dels vins catalans està organitzat pel Vadevi i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament de Rubí, Petrolis Independents, AGBAR, Vins i Licors Grau, Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció, Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, l’Incavi, les Denominacions d’Origen catalanes, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa