VadeVi
Per «tallar amb la pobresa» i l’exclusió social

El sector del vi, com tants d’altres, també demostra la seva sensibilitat cap a sectors més desafavorits. I ho fa a través d’accions com aquesta “verema solidària”, una iniciativa que naix de les inquietuds d’un viticultor, Rubén Parera, per donar suport a col·lectius afectats per exclusió o pobresa social. El projecte, en aquesta primera fase, se centra en la zona del Penedès i el Garraf, territori d’on són originaris els seus impulsors, però l’objectiu seria extendre’l a tot el territori català i donar més àmplia cobertura i suport social arreu del país.

Sota el lema “Talla amb la pobresa”, Verema Solidària desenvoluparà un programa d’acció social per etapes. La primera és la convocatòria dels Premis Verema Solidària, que s’ha obert aquest dilluns 13 de juny i s’allargarà fins el proper dijous, dia 23 de juny. La segona, tindrà lloc el 4 de juliol, amb l’anunci oficial de les dues entitats a les quals es destinaran els fons del projecte.

El dia central de la campanya serà el dissabte 2 d’octubre, quan tindrà lloc la jornada de verema a les vinyes de Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons, una activitat oberta a tots els públics que se celebrarà en un ambient festiu i solidari. Amb la seva participació, els assistents contribuiran a recaptar fons per dues entitats socials del territori, prèviament seleccionades. Per acabar, al mes de març de 2017 es presentarà el vi solidari.

Els Premis són, per tant, el punt de partida del projecte. Fins el 23 de juny, les entitats del tercer sector que realitzen projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social en aquest territori, poden presentar candidatura. Els premis contemplen tot tipus d’entitats, des de menjadors socials a programes de suport a nouvinguts, a joves en risc d’exclusió social o a població que es troba en una situació de marginació. Els projectes seleccionats, escollits per un jurat professional, seran els destinataris principals de la campanya de micromecenatge que es posarà en marxa l’1 de setembre a través d’una plataforma de crowdfunding.

Els premis es finançaran amb les aportacions dels participants i simpatitzants del projecte. L’objectiu dels organitzadors és poder destinar a les entitats socials dos premis valorats en 3.000 euros, respectivament, i una formació gratuïta en captació de fons dins de l’àmbit de la DO Penedès.

Aquesta “Verema Solidària” compta actualment amb el patrocini de Coral Transports, Celler Credo, Consell Regulador de la D.O. Penedès, La Granja i Cafès Novell, i amb el suport dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès, els consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf, i entitats com l’Institut del Cava, l’Associació Catalana de Sommeliers i el CETT (Escola de Turisme, Hoteleria i Gastronomia). En breu està previst concretar noves adhesions i patrocinis que estan ara en vies de negociació.

El projecte el promou l’associació Impulsa Fundraising, especialitzada en captació de fons, amb el suport del viticultor Rubén Parera, com a co-organitzador, així com un equip de professionals especialitzats en el sector del tercer sector i del vi que, de forma, altruista treballa per fer possible aquesta acció solidària.

Tota la informació sobre la convocatòria i les bases dels Premis es pot consultar seguint aquest enllaç. També s’atenen peticions d’informació per mitjà del correu electrònic projectes@veremasolidaria.org.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa