VadeVi
S’incrementa el pressupost pels sectors agrícoles de cara al 2022

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha presentat els números i contingut en referència al proper pressupost de 2022 que s’inclou en el Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Els sectors agrícoles, ramaders, pesquers i de l’alimentació tenen el seu “espai prioritari” en els pressupostos mitjançant recursos propis i fons europeus. En aquest sentit, s’incrementa en un 21,5% la dotació pressupostària de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i també creixen un 37% les partides pressupostàries destinades a l’enfortiment del sector de les empreses agroalimentàries i la gastronomia, passant dels 33,4 M€ de l’any 2020 als 45,8M€ del pressupost de 2022.

Alhora, el Departament destinarà 9M€ a la formació agroalimentària i pesquera, refermant l’aposta per un sector competitivament fort a través de la formació i l’assessorament empresarial, l’impuls de la recerca, la innovació, així com la promoció de la professionalització.

Finalment, el projecte preveu destinar 5M€ a diverses accions contemplades en el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya, per mantenir l’impuls en la construcció d’un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable i d’accés universal.

Tot plegat ho ha detallat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, durant la seva compareixença d’aquest divendres 12 de novembre davant la Comissió d’Acció Climàtica i la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament.

Jordà ha destacat que “són uns pressupostos ambiciosos per transformar el model de país i de societat”. Per això, la consellera ha explicat que “el Departament comptarà amb un pressupost total de 1.177,7 M€, xifra que suposa un increment del 32% respecte als pressupostos de 2020 en els àmbits competencials que aglutina actualment, i un total de 283M€ més”.

Els pressupostos són un pas endavant per a l’acció climàtica, el suport al sector agroalimentari i marítim i l’agenda rural, incorporant una inversió total de 576,3M€ en l’àmbit agroalimentari i agenda rural (un +7,5%) i 274,7M€ en l’àmbit d’acció climàtica (un +460,6%).

Impuls a la modernització i millora de regadius i a la prevenció d’incendis

El pressupost dona un impuls prioritari a la promoció de la millora integral en els regadius, des del punt de vista d’estalvi energètic i d’eficiència en l’ús de l’aigua, incrementant la inversió dels 58,6M€ de l’any 2020 als 78,8M€. Alhora, i amb l’objectiu de dotar al territori d’infraestructures per prevenir incendis, evitar que els incendis assoleixin grans dimensions i portar a terme una bona gestió forestal, augmenta un 102,42% la dotació destinada a la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, passant de 25,6M€ a 51,9M€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa