L’enòleg Lluís Ràfols avalua una de les mostres presentades al concurs Foto: Laia Solanellas

Fórmules mantingudes en secret durant generacions i les novetats del mercat vermutaire han estat avaluades aquest matí per un equip de professionals durant la primera jornada de tast dels Premis Vinari dels vermuts catalans, el concurs que triarà els millors vermuts elaborats a Catalunya.

La sessió ha tingut lloc al centre cultural Cal Massó de Reus (carrer Pròsper Bofarull, 7) i ha reunit a una vintena de professionals entre sommeliers, enòlegs, bàrmans i altres personalitats directament vinculades amb el sector del vermut. Entre els assistents, hi havia la presidenta de la delegació a Tarragona de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Casabona; la professora d’enologia de la URV, Montserrat Nadal; els Premis “Nas d’Or” Joffre Tarrida i Montse Velasco; qui fora enòleg del grup Codorníu durant 40 anys, Lluís Ràfols; el propietari del Museu del Vermut, Joan Tàpias, i els comunicadors Txaber Allué (el Cocinero fiel), Josep Sucarrats i Mar Calpena, entre d’altres.

El jurat, distribuït en diverses taules de tast, ha avaluat les més de quaranta mostres presentades en aquesta primera edició el concurs. Han posat nota a diversos aspectes vinculats amb l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat a partir d’unes fitxes tècniques. Aquells vermuts que obtinguin una valoració total més alta, passaran a la fase final, prevista per divendres 24 d’abril, on es decidiran els pòdiums (or, plata i bronze) de cadascuna de les categories:

– Vermuts tradicionals blancs, rosats o daurats

– Vermuts tradicionals negres

– Vermuts reserva negres

El vermut que obtingui la millor puntuació de totes les presentades s’emportarà el màxim reconeixement, que es presentarà com a Gran Vinari d’Or.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans neixen de la inquietud de revaloritzar un producte com el vermut, elaborat en diversos cellers de Catalunya. Organitzat pel portal online VADEVI.cat, amb el suport de l’Ajuntament de Reus i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, de l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Associació Catalana d’Enòlegs i els Club de Bàrmans de Catalunya. El Museu del Vermut, el Centre d’Art Cal Massó, Vermuts Rofes i Vermut Miró i Gràfiques Varias, també donen suport al certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa