El proper dia 29 de juny, es durà a terme la primera edició de La Cimera del Xarel·lo, un esdeveniment, on els assistents podran tastar més de 120 vins elaborats a partir d’aquesta varietat autòctona del Penedès, presentats per 30 elaboradors vinguts de tot el territori.

L’indret escollit per dur a terme aquesta iniciativa, és el Santuari de la Mare de Déu de Foix, documentada ja l’any 608, i ubicada a 643 metres d’alçada, posició que li ofereix unes vistes privilegiades sobre tot el territori del Penedès.

La Cimera del Xarel·lo que l’impulsa un grup d’elaboradors, vol donar a conèixer les múltiples possibilitats que ofereix aquesta varietat en quant a tipus de vinificacions diferents, així com el gran potencial que té tant per a llargues criances, com per a vins d’anyada. En aquesta línia els assistents podran tastar des de vins tranquils fins a tot tipus de vins escumosos.

Els cellers participants són: Albet i Noya, Alemany i Corrió, Avgvstvs Forvm, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Casa Ravella, Castellroig, Celler Credo, Celler Pardas, Clos Lentiscus, Coma Romà, Enric Soler, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Viladellops, Heretat Mont-Rubí, La Salada, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas dels Clavers, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Partida Creus, Sicus, Ton Rimbau, Vins el Cep, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa