VadeVi
Cartaví anuncia els primers restaurants finalistes d’aquest 2016
  • CA

La primera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ -el certamen que premia les millors cartes de vins catalans- ha tingut lloc al Vinseum de Vilafranca del Penedès, on un jurat ha escollit els primers dotze restaurants finalistes d’aquesta edició. L’acte s’ha emmarcat dins el Most, Festival de Cinema Internacional de Vi i Cava.

El jurat que ha valorat les cartes de vins de les comarques de Barcelona ha estat format per: Dolors Rius, Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Francesc Olivella, Secretari de la DO Penedès; Jordi Carrascosa, sommelier i membre de l’Associació Catalana de Sommeliers; Ricard Rafecas, Director del setmanari El 3 de Vuit i Sergi Cortés, Director de Cupatges.

El jurat ha decidit que els quatres restaurants finalistes per categoria siguin:

CATEGORIA A (premi mig del menú a partir de 40€):

? RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages

? OSPI de Sallent

? CAL TON de Vilafranca del Penedès

? CA L’IGNASI de Cantonigròs

CATEGORIA B (preu mig del menú a partir de 20€ fins a 40€):

? RESTAURANT L’ERA d’Arenys de Munt

? VINNARI d’Igualada

? HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat

? CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès

CATEGORIA C (preu mig del meú fins a 20€):

? LA GURMETERIA de Terrassa

? RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar

? CLOS D’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles

? IL PICAROLO de Sant Sadurní d’Anoia

L’acte de nomenament va estar presidit per l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta. Tots dos van destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que realitzen diàriament una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, aquells que aposten pels vins de proximitat.

Aquesta jornada, que va comptar amb la presència de més de trenta restaurants, va concloure amb la projecció del film Barolo Boys. Una pel·lícula que descriu els últims trenta anys d’innovacions tècniques i la història del Barolo, un vi negre produït a partir de raïms Nebbiolo, gairebé desconegut fins als anys 70.

Les properes semifinals se celebraran el 14 de novembre a Girona, el 21 de novembre a Lleida i el 28 del mateix mes a Tarragona.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa