VadeVi
El Priorat celebra 100 punts Parker per partida doble
  • CA

Aquesta setmana s’han fet públiques les puntuacions de la Guia Parker amb resultats que deixen molt bones sensacions al vi català, sobretot a vins del Priorat que han rebut la màxima puntuació pels seus vins. Nit de Nin Mas d’en Caçador de l’anyada 2020, de la Família Nin Ortiz; i Clos i Terrasses Clos Erasmus 2020 de Daphne Glorian han aconseguit els cobdiciats 100 punts Parker en la darrera actualització que ha fet pública el tastador Luis Gutiérrez.

La llista continua amb una menció especial per l’Ermita de 2021 d’Álvaro Palacios, a qui atorga 99-100 punts; l’Ermita de l’anyada anterior, la 2020, amb 99 punts i Clos Mogador 2019, també amb 99 punts sobre 100; i continua amb bones puntuacions també per vins del Priorat, Penedès, Montsant i vins escumosos del territori que detallarem en un proper article.

VintageWinesRP
2020Familia Nin-Ortiz Nit de Nin Mas d’en Caçador100
2020Clos i Terrasses Clos Erasmus100
2021Álvaro Palacios L’Ermita(99 – 100)
2019Clos Mogador99
2020Álvaro Palacios L’Ermita99

Més de 500 vins de tot el territori

Gutiérrez signa l’article “Actualització sobre Catalunya” i es recrea en les principals novetats al Priorat, Penedès, en els vins escumosos i en “la resta de denominacions d’origen del territori”, com dirà al títol de l’escrit. Comenta que després d’haver-la “deixat de banda” durant l’era Covid, ara torna a Catalunya “a tota velocitat” per compensar “la negligència” i que, malgrat és un dels territoris vitivinícoles més rics de l’Estat i amb una gran presència de “regions i productors”. En aquest article ha pogut revisar-ne “més de 500”.

Els millors puntuats són, “de nou“, del Priorat, els escumosos “que han deixat en la seva majoria la DO Cava”, el Penedès i el Montsant. “He seleccionat acuradament els productors de qui tastar producte, apostant sobretot per la qualitat“. I com a resultat, diu, ha atorgat “puntuacions força altes”.

El vi català és “força dinàmic“, però depèn dels productors de manera individual fer que això sigui una realitat”, afegeix. I hi ha, comenta, “algunes regions més dinàmiques que altres perquè tenen productors de qualitat“.

I en aquest punt, Gutiérrez entra al detall de diverses regions de vi, que anirem compartint en aquesta capçalera en diversos articles per conèixer les seves reflexions del camí que està seguint, pel tastador, el vi català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa