VadeVi
“Priorat-Montsant-Siurana” opta de nou a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO
Panoràmica de vinyes al Priorat
Panoràmica de vinyes al Priorat | prioratenoturisme.com

!--akiadsense-->

El Consejo del Patrimonio Histórico, reunit a Santo Domingo de la Calzada, ha acceptat de nou aquest divendres 6 d’octubre la candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Això significa que l’Estat espanyol la presentarà per segon cop al Centre del Patrimoni Mundial de la UNESCO el febrer de 2018 perquè sigui reconeguda, si s’escau, el 2019.

Recordem que a primers d’aquest 2017 ja s’havia presentat candidatura, però el Consejo del Patrimonio Histórico l’havia descartat. Aquest Consell és l’organisme estatal encarregat d’aprovar les diferents propostes i seleccionar-ne les que es presentaran al Centre de Patrimoni Mundial.

Sigui com sigui, l’any vinent seran dues les candidatures de l’Estat espanyol a Patrimoni Mundial de la Unesco: “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” i “Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canària”, que ja va ser escollida el passat mes de març.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».

La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona, i ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa