Programa de l’Aula de la Setmana del Vi Català, al detall

L’Aula de la Setmana del Vi Català esdevindrà a Fira de Barcelona un espai de reflexió, conversa i debat al voltant de les tendències i els temes clau i d’actualitat de la cultura de la vinya i el vi al nostre país. L’espai estarà moderat per la periodista Ruth Troyano i comptarà amb les següents taules rodones i presentacions:

Dilluns 18 d’octubre

10:45h – La Setmana del Vi Català: un mirall del sector. Conversa entre la periodista Ruth Troyano i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, per desgranar les activitats de la festa anual dels vins catalans en un moment de revolució, dinamisme i vitalitat enològica a Catalunya i analitzar reptes i oportunitats de futur.    

11:00h – Restaurants, sommeliers i vins catalans amb estrella. Anàlisi de la presència de vi català als restaurants de gamma alta i de com el comuniquen els sommeliers. Amb Ferran Centelles, director del departament de begudes de la Bullipedia i delegat a España de Jancis Robinson, Joan Carles Ibáñez, sommelier del restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin i Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers. 

12:30h – Presentació de ‘El meu vi, les meves normes’ de la DO Catalunya. La responsable de la DO Catalunya, Sole G. Insua presentarà aquesta campanya que té com objectiu connectar amb nous públics.  

16:00h – Vi català al món. Una radiografia a l’exportació dels vins catalans. Dades, tendències, actualitat i oportunitats de futur del vi català al món. Amb Ramon Sentmartí, director de Prodeca, Àlex Bautista, director d’Exportació de Recaredo i Christopher Greness, Managin Director de Wine Secrets Barcelona. 

17:00h – El vi català a Instagram. Presentació del II Baròmetre del Vi Català. L’estudi, elaborat pel portal de Vins i Viatges Enoturista amb el suport de l’INCAVI, detalla la presència dels cellers catalans a Instagram i les principals tendències. Amb Mariola Dinarès, Periodista, emprenedora i directora del Popap de Catalunya Ràdio i David Jobé, Periodista i responsable del portal Enoturista des de 2019.

Dimarts 19 d’octubre

L’enoturisme, un revulsiu de país en l’etapa post-Covid 

11:00h – Com es promocionen i singularitzen les regions de vins? Taula rodona amb Beatriz Nubiola, de l’Agència Catalana de Turisme, Eva Ferré, responsable de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, i Marta Casas, responsable de la Ruta del Vi de la DO Empordà. 

12:00h – Segmentació de públics i identificació de paisatges, les bases de la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona. Presentació de la nova Ruta del Vi de la Denominació d’Origen Tarragona amb Vicenç Ferré, President del Consell Regulador de la DO Tarragona i David Esteller, director de la consultoria Tourislab. 

12:30h – L’enogastronomia, decisiva per dinamitzar La Carretera del Vi. Taula rodona amb Montse Nicolàs Magriñà, propietària de Torreblanca i presidenta de l’Associació La Carretera del Vi, Carlota Roset, directora d’Enoturisme i Restauració a Família Torres, i Marcelo Desvalls, propietari de Finca Viladellops. 

16:00h – “Som amics perquè tastem o tastem perquè som amics?”. El periodista Ramon Francàs i l’escriptora Empar Moliner dialogaran per donar a conèixer  alguns dels secrets més ben guardats del programa ‘Tast Vertical’ de Catalunya Ràdio en què tots dos participen i que ja porta set anys en antena difonent continguts de vi català.  

17:00h – Recerca i resiliència, de com el vi conviu amb el canvi climàtic. Taula rodona amb Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Xoan Elorduy, cap de servei de viticultura i enologia de l’INCAVI, i Pilar Salillas, directora general i enòloga del celler Lagravera. 

Dimecres 20 d’octubre

11:00 – Presentació de nova imatge de la DO Alella a càrrec de Joaquim Batlle, president del CRDO Alella.

12:00 – Presentació del llibre ‘Catalunya Terra de Vi. Les Denominacions d’Origen”, un recorregut per la Denominacions d’Origen catalanes. Amb Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, Ramon Nadal, d’edicions Andana i Alba Balcells, directora general de l’INCAVI. Conversa moderada per la periodista Ruth Troyano.

El llibre ha estat editat per Edicions Andana amb la col·laboració de l’INCAVI i compta amb versions en català, castellà i anglès. Prologat pel sommelier Josep Roca, detalla les característiques de cada una de les DO del país i en detalla la situació i superfície, geologia i sòls, climatologia, vinyar i varietats, vins i història. 

El recull de textos ha estat elaborat per: Lluís Tolosa (Alella), Josep Sucarrats (Catalunya), Ramon Francàs (Cava), Josep Maria Sans i Travé (Conca de Barberà), Rafa Gimena (Costers de Segre), Clara Antúnez (Empordà), Toni Orensanz (Montsant), Pep Antoni Roig (Penedès), Toni Massanés (Pla de Bages), Albert Martínez López-Amor (Priorat), Esteve Giralt (Tarragona) i Eva Vicens (Terra Alta). Compta amb mapes de les diferents DOs il·lustrats per Lluís Masachs i 176 fotografies en total, la majoria d’elles de la fotògrafa Maria Rosa Ferré (algunes DOs han cedit també fotografies d’arxiu de diferents autors).

Nou comentari