El programa Tast Vertical d’Empar Moliner, a Catalunya Ràdio, serà ara un podcast setmanal

Serà setmanal i manté l'esperit del programa que formava part de la programació d'estiu de Catalunya Ràdio

Teresa Jordà, Empar Moliner i Saül Gordillo en la presentació del poadcast Tast Vertical

Teresa Jordà, Empar Moliner i Saül Gordillo en la presentació del poadcast Tast Vertical | Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio estrenarà el 26 de desembre el podcast ‘Tast vertical’. Un espai presentat per Empar Moliner, amb la col·laboració de Ramon Francàs i Àlex Torío, que pretén potenciar els productes de proximitat i, en especial, el món del vi i el cava. El programa que fins ara formava part de la programació d’estoi, serà setmanal i compta amb el patrocini del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i segons la consellera Teresa Jordà vol “posar en valor allò que tenim”.

“Tenim una cosa immensa en aquest país que són els productors”, ha reflexionat aquest migdia a Catalunya Ràdio tot afegint que “hem de descobrir qui hi ha darrere d’aquests aliments i sobretot comprar-los i menjar-los, perquè són boníssims”. En el mateix sentit Moliner ha dit que “és també una qüestió ecològica” perquè “és important que no vinguin en avió”.

El programa ‘Tast vertical’ forma part de la programació d’estiu de Catalunya Ràdio des de fa set temporades i el dia de Sant Esteve estrenarà aquest nou format. Moliner ha dit que es tracta “d’un programa de vi que intenta explicar l’amor que tenim per aquesta cosa tan complexa i extraordinària” que “com més en saps menys en saps”. A més, ha afegit que la seva voluntat és “intentar que tota aquesta gent que està fent vi, però també la que està fent formatges i menjar bo a Catalunya pugui tenir una sortida en aquest programa”.

La consellera ha considerat que els consumidors “hem d’exigir” quan anem a comprar perquè “hi tenim molt a dir”. A més ha volgut subratllar que també hem d’aprendre que “els aliments són estacionals”. “La meva obsessió és que al final qualsevol ciutadà de l’àrea urbana que mossegui un préssec de Lleida, una poma de Girona o un bon entrecot ha de voler conèixer qui és aquell pagès o ramader que hi ha al darrere”, ha explicat.

Nou comentari