Aquest 2021, el Vivid programa una seixantena d'activitats enoturístiques
El Vivid 2021 ha programat una seixantena d’activitats enoturístiques | Oscar Rodbag

!–akiadsense–>

Aquesta setmana s’ha presentat a Barcelona la setena edició del Vivid, el Festival que omplirà d’activitats enoturístiques la Costa Brava durant tot un mes, del 2 d’abril a l’1 maig.

Si bé l’any passat no es va poder celebrar l’any passat a causa de la pandèmia, aquesta setena edició arriba amb canvis i reinventant-se per tal d’adaptar-se a les limitacions derivades de la COVID-19. Gràcies a l’esforç dels membres del club de la Ruta del Vi DO Empordà, el Vívid pot proposar enguany experiències enoturístiques en entorns segurs amb activitats a l’aire lliure i aforaments reduïts que permeten oferir una programació diversa respectant tots els protocols sanitaris establerts per les autoritats. La majoria dels esdeveniments permeten aforaments que van de les quatre a les vint persones.

Vívid estrena també una programació a distància per oferir propostes enoturístiques i vinculades al vi adreçades principalment a aquelles persones que durant el mes d’abril no es puguin desplaçar a l’Empordà.

«Esmorzars gastronòmics entre vinyes»

Del programa d’activitats presencials destaca la proposta «Esmorzars gastronòmics entre vinyes», que tindrà lloc a una vintena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic de la Cuina de l’Empordanet.

Els quatre dissabtes del mes d’abril i l’1 de maig, enòlegs i restauradors uniran la seva creativitat per proposar una experiència enogastronòmica única que s’iniciarà amb una visita al celler i que finalitzarà amb un tast de vins i un esmorzar entre vinyes. Es tracta d’esmorzars de forquilla amb diverses tapes elaborades principalment amb productes de proximitat.

Enoturisme actiu a l’aire lliure

La programació presencial ofereix un gran nombre d’activitats d’enoturisme actiu per conèixer el territori i els vins de l’Empordà: passejades per conèixer les plantes aromàtiques de les vinyes i dels seus entorns; banys de bosc; rutes a peu, en bicicleta o en caiac, o sortides per acompanyar el pastor i les ovelles del celler Brugarol, o per descobrir els ocells que viuen a les vinyes de Mas Marés, del celler Espelt, situades al Parc Natural de Cap de Creus.

El festival també acull un bon nombre de propostes vora el mar, com el «Recital de poesia i vins vora el mar», amb la sommelier Clara Antúnez i el poeta Josep Pedrals, que tindrà lloc a la cala del Castell de Palamós, o una passejada amb tast de vins per un dels camins de ronda més bonics de la Costa Brava, el camí de mar de Sant Antoni de Calonge.

Estades bombolla

Una altra de les novetats d’aquesta edició del Vívid són les «estades bombolla», amb un paquet combinat d’allotjament, àpats i activitats del festival per a unitats de convivència o grups bombolla. Entre d’altres, Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, ofereix una nit d’allotjament, un menú gastronòmic i una visita al celler Mas Geli de Pals, i l’Hotel 1935, de Roses, proposa un cap de setmana a l’Empordà amb una nit d’allotjament, sopar i visita guiada al monestir de Sant Pere de Rodes.

Tastos i maridatges inèdits

Aquesta setena edició no s’oblida dels tastos. I n’organitzarà d’inèdits com el que ofereix Vinyes d’Olivardots, que proposa un tast vertical del seu primer monovarietal, Vd’01, de les anyades de 2007 a 2015. A Empordàlia, tots els dissabtes del mes d’abril es maridaran els seus vins amb productes del territori com formatge, foie-gras o embotits. I Peralada organitza una marató de vins en benefici de la Fundació Oncolliga, en la qual s’han programat deu tastos amb els vins de deu cellers diferents.

Activitats a distància

El festival estrena enguany una programació a distància amb una desena de propostes. Entre les activitats programades destaquen els tallers virtuals per aprendre a fer vermut o vinagre; les visites guiades virtuals a espais patrimonials vinculats al vi com els monestirs de Sant Pere de Rodes i Sant Quirze de Colera o el castell de la Trinitat de Roses, i un tast en línia i amb llenguatge de signes.

Vívid insòlit“>

Com a activitat prèvia del festival, s’ha estrenat a Barcelona el Vívid insòlit“>, una experiència sensorial de vint minuts que transporta el visitant a descobrir el món del vi i l’enoturisme de la Costa Brava. El Vívid insòlit“> és un mapatge interactiu que es compon de diverses escenes que permeten a l’usuari viatjar virtualment a l’Empordà. Personatges reals de l’Empordà —cellers, viticultors, sommeliers— són els protagonistes i conductors de l’experiència, que s’explica a través d’històries, anècdotes i secrets.

Aquesta experiència, que en els pròxims mesos es podrà viure en d’altres ciutats catalanes, s’arrodoneix amb aromes del territori, música d’artistes locals com Sanjosex, Mazoni i La Ludwig Band, a més d’una degustació de dos vins de la DO Empordà.

L’activitat s’adreça al públic interessat a endinsar-se de manera divertida a l’enoturisme. L’espai s’adapta a les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19 i permet fins a sis persones per sessió, totes del mateix grup convivencial. La proposta neix amb l’objectiu d’estimular la participació en el Vivid 2021 i, també, de divulgar l’oferta enoturística de la Costa Brava entre el públic de proximitat català i estatal. El Vívid insòlit“> s’instal·la al portal de l’Eixample de Barcelona de l’11 al 14 de març.

Entrades a la venda

Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen a la venda a través del lloc web del festival: http://vivid.costabrava.org“>.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa