VadeVi
Un projecte inèdit de música i vi per celebrar els 100 anys de la Cooperativa Falset-Marçà
  • CA
Lluis Capdevila component a la sala de bótes de la Cooperativa Falset-Marçà
Lluis Capdevila component a la sala de bótes de la Cooperativa Falset-Marçà

!--akiadsense-->

Des de fa unes setmanes el compositor i pianista falsetà, Lluís Capdevila, s’ha instal·lat al cor del celler cooperatiu de Falset-Marçà, amb la idea de crear noves peces musicals envoltat d’un vi que es troba fent el procés de criança. Sota la llum tènue del celler, el músic s’hi passa hores interpretant, improvisant i composant amb un piano de cua, sempre envoltat de les mateixes 4 bótes i 2.000 ampolles del millor vi de raïm sirà de la Cooperativa Falset-Marçà. Durant cinc mesos, Lluís Capdevila realitzarà un procés de composició paral·lel a la criança d’aquest vi, impregnant-se de l’aroma que es respira a l’interior de l’edifici modernista.

Després de gairebé una dècada viscuda als Estats Units, el pianista busca connectar- se amb les seves arrels per editar un nou àlbum de piano, que gravarà a Falset, el seu poble natal, i estarà inspirat en aquesta experiència que, segons el mateix compositor, suma “energia, art, seducció, experimentació, alquímia i espiritualitat”

A més de la dimensió cultural, el projecte té una vessant clara d’experimentació enològica. L’enòloga de la Cooperativa Falset-Marçà, Marta Ferré, amb el suport del Parc Tecnològic del Vi de Falset – VITEC –, faran un seguiment de l’evolució del vi per detectar-ne possibles variacions en la criança, tant a nivell sensorial com molecular, derivades de les sessions de treball del pianista al celler. La simbiosi que s’està generant amb aquest procés creatiu esdevindrà una nova proposta de maridatge, més emocional, que es traduirà en un nou vi -100% sirà- i en les composicions musicals creades per Lluís Capdevila que, un cop finalitzades, estaran disponibles a la plataforma Spotify i en format CD.

Aquest 2019 fa 100 anys de la construcció de la Catedral del vi de Falset dissenyada per l’arquitecte modernista Cèsar Martinell i la cloenda serà el divendres 27 de desembre, amb un concert al celler modernista, on Capdevila estrenarà en directe el seu nou àlbum i la Cooperativa oferirà un tast del nou vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa