VadeVi
Prop de 5.300.000 euros de la Generalitat pel pla de xoc de suport al sector del vi
  • CA
Teresa Jordà i Pere Aragonès en el moment d'anunciar el pla de xoc pel sector vitivinícola
Teresa Jordà i Pere Aragonès en el moment d’anunciar el pla de xoc pel sector vitivinícola | M.R.F.

!–akiadsense–>

La Comissió per a l’Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social post Covid aprovarà aquest divendres un pla de xoc pel sector vitivinícola de 5.300.000 euros. Així ho ha anunciat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès que aquest dijous amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà s’ha reunit amb la nova patronal del cava AECAVA (fruit de la fusió de l’Institut del Cava i de Pimecava) i amb l’altra patronal, l’Associació Vinícola Catalana. La trobava s’ha fet a les Caves Vilarnau, el gerent de les qual, Damià Deàs, és el president d’AECAVA.

De moment aquest dijous matí s’ha informat a una part del sector del cava perquè els viticultors no eren a la reunió, i aquest dijous a la tarda, Jordà i Aragonès es trobaran amb els presidents dels Consells Reguladors de les denominacions d’origen catalanes. Precisament una de les partides que no es coneixien encara són 770.000 euros en ajuts directes a les denominacions d’origen. Per Aragonès aquesta pla de xoc mostra que “la Generalitat està al costat del sector vitivinícola”, i ha remarcat que és així perquè es tracta de donar suport a “sectors que tenen un paper essencial en l’equilibri territorial, en la creació de marca de país i en l’elaboració del producte de proximitat”.

La consellera Jordà amb els representats de les patronals del vi català
La consellera Jordà amb els representats de les patronals del vi català | M.R.F.

!–akiadsense–>

Així, aquests 770.000 euros se sumen als ja anunciats 4 milions d’euros per donar suport a la utilització del Most Concentrat Rectificat en la segona fermentació del cava i també a les partides previstes per promoció i de suport al Pla de Desenvolupament Rural. Jordà destaca precisament l’ús del Most Concentrat Rectificat, l’MCR, com una mesura a llarg termini que tanqui el cicle i que “a més de suposar un ajut al sector del cava en temps de crisi també sigui un valor afegit des del punt de vista de l’economia circular i del valor afegit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa