VadeVi
Prop de 9 milions d’euros per a joves emprenedors del sector agrari
  • CA

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) ha resolt favorablement 292 expedients de la convocatòria 2021 presentats per joves emprenedors catalans que han sol·licitat instal·lar-se en una explotació agrària.

Tot i mantenir-se les difícils circumstàncies de la convocatòria anterior i els efectes en l’economia provocats per la pandèmia de la Covid-19, hi ha hagut un 25% d’increment en el nombre de sol·licituds. Aquest any 2021 es recupera l’import d’ajut concedit i gairebé s’assoleix el mateix nombre de beneficiaris d’anteriors convocatòries. Un cop més es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors al sector agrari del país.

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació la resta d’ajuts de Contracte global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement els projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria. Actualment, s’està valorant un reduït grup d’expedients que completarà l’aprovació de totes les sol·licituds.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’han concedit ajuts per un import total de 8,7 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s’emmarquen dins el PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

En l’àmbit territorial, els ajuts concedits es distribueixen en un rànquing que encapçala Lleida, i a la qual hi segueixen la Catalunya Central, Girona, Alt Pirineu i Aran i Tarragona, amb un mateix percentatge molt similar; després hi ha les Terres de l’Ebre i tanca el quadre l’àrea de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa