Els pagesos del cava protesten amb marxes lentes de tractors
Els pagesos del cava protesten amb marxes lentes de tractors | JARC

!--akiadsense-->

Els pagesos amb els seus 300 tractors han acabat el seu periple a Sant Sadurní i es dirigeixen cap a Vilafranca del Penedès per continuar amb la protesta pels preus del raïm. No s’han donat a coneìxer dades sobre el seguiment de la vaga que preveia aturar la verema i el lliurament de raïm, però la protesta de moment agrupa prop de 500 viticultors.

Amb la lectura del manifesta a les portes de l’Ajuntament de Sant Sadurní, i la recepció per part de l’equip de govern del consistori, la mobilització tanca la primera etapa de la protesta. En el manifesta que també es llegirà davant de l’Ajuntament de Vilafranca afirmen que “uns preus tan baixos enfonsen el prestigi de les denominacions d’origen, atès que no hi ha prestigi sense un preu digne i just per a tots”, i han exigit el compromís de tots els operadors per contribuir a prestigiar el producte de les denominacions d’origen catalanes.

En aquest sentit, han exigit a les administracions, inclosa la local, que garanteixin l’equilibri territorial i intercedeixin davant les empreses; al Ministeri d’Agricultura, que limiti la inscripció de noves hectàrees de vinya a la DOP Cava, i al Departament d’Agricultura, que contribueixi a plantejar mesures per assolir un equilibri entre l’oferta i la demanda.

La primera parada ha estat a Codorníu, que pagarà el quilo de raïm a 0’35 euros. El director general de la companyia, Ramon Raventós ha rebut una representació de les associacions agràries convocants i ha aproftat per explicar quins són els seus plans de futur. Des de Codorníu la protesta s’ha desplaçat fins a Freixenet, on no ha estat possible la trobada ,però sí que han pogut lliurar el manifesta per tal que arribi a la direcció de l’empresa. Recordem que Freixenet és qui pagarà els preus més baixos, 30 cèntims el quilo de raim.

La protesta continua a Vilafranca del Penedès on es llegirà de nou el manifest. També es faran concentracions a Cellers Torres i a García Carrión.

Nou comentari

Comparteix