Una quarantena de cellers participen enguany a ‘Benvinguts a Pagès’

Seran entre les 150 explotacions agroalimentàries i 200 restaurants de la mostra, que tindrà lloc el 2 i el 3 d'octubre

Els cellers catalans seran uns dels protagonistes destacats de la fira rural ‘Benvinguts a Pagès’, que el cap de setmana del 2 i el 3 d’octubre tornarà a ser presencial. Entre les 150 explotacions agroalimentàries i 200 restaurants participants, hi haurà gairebé quaranta cellers, tant grans com petits, que obriran les seves portes i convidaran el públic a visites i tastos dels seus productes.

L’objectiu de la fira, al cap i a la fi, és permetre a qui ho vulgui tastar productes de temporada i proximitat i descobrir d’on surt i com s’elabora allò que consumim al noste dia a dia. La llarga llista de cellers participants es pot consultar a la pàgina web de ‘Benvinguts a Pagès’, on tmbé es pot reservar plaça per a les visites i altres activitats per tal de continuar complint amb els criteris sanitaris per assegurar la seguretat de tothom i frenar la propagació de la Covid-19. A la web, a més, també es poden consultar la resta d’establiments que obren les seves portes, inclosos allotjaments rurals, i veure les activitats complementàries que es programaran durant aquell cap de setmana.

Participants a la fira rural 'Benvinguts a Pagès', en una imatge d'arxiu | ACN
Participants a la fira rural ‘Benvinguts a Pagès’, en una imatge d’arxiu | ACN

La idea de ‘Benvinguts a Pagès’ és, primer i sobretot, aconseguir crear una relació directa entre els ciutadans del país i la seva pagesia. Així, a través d’aquesta coneixença de primera mà, es poden fidelitzar nous públics o fer-los descobrir la rica producció agroalimentària del nostre país, inclosa la vitivinícola, un fet que, a més de l’aspecte econòmic, també ajuda a fer més sostenible l’alimentació de la població. L’estacionalitat, l’origen i la proximitat dels productes són una part importantíssima del valor afegit dels productes de la terra, també del vi, i poder conèixer qui i on s’elabora és una oportunitat que ningú no hauria de deixar escapar.

Els cellers que obren les portes durant aquesta fira ‘Benvinguts a Pagès’ són molts i estan repartits per pràcticament tota la geografia del nostre país, així, per comarques, poden trobar:

  • Alt Camp: Celler Dasca Vives, Vinya Janine.
  • Alt Empordà: Celler Marià Pagès.
  • Alt Penedès: Bodegues Sumarroca, Cal Sis Dits, Vins El Cep, Cuscó Berga, Cellers de Can Suriol.
  • Bages: Celler Grau i Grau.
  • Baix Empordà: Arròs de Pals, Brugarol.
  • Baix Penedès: Cellers Avgvstvs Forvm.
  • Conca de Barberà: Celler Mas Foraster.
  • Garrigues: Destinleria Gabarrò i Feixa, Celler Tomàs Cusiné.
  • Maresme: Alta Alella, Celler Quim Batlle.
  • Noguera: Celler Castell del Remei, Celler Rubió de Sòls.
  • Pla de l’Estany: Celler Baronia de Vilademuls.
  • Priorat: Hericamps, Celler Perinet, Celler Cooperatiu el Molar.
  • Ribera d’Ebre: Molí de Rué, La Cistella de l’Ebre.
  • Segrià: Celler Lagravera.
  • Tarragonès: Cava Reverté.
  • Terra Alta: Celler Sant Josep Vins, Celler Xavier Clua, Celler Coma d’en Bonet, Les Vinyes del Convent, Celler la Botera, Productes de Casa Llopis.
  • Vallès Occidental: La Muntada – 5 Quarteres.

Nou comentari