Aquest dijous s’ha presentat a l’Auditori de La Pedrera la 21a edició de la fira Alimentària que obrirà les seves portes del 25 al 28 d’abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Aquesta fira de periodicitat bianual celebra enguany el seu 40è aniversari amb la mirada posada en consolidar la seva posició com a plataforma d’internacionalització de les empreses que hi participen. En total, hi participaran unes 4000 empreses procedents d’una setantena de països d’arreu del món.

“Vivim en un món competitiu, però nosaltres apostem per la diferència, és a dir, busquem el que ens fa únics i hi centrem els esforços per a donar-ho a conèixer”, explica el director d’Alimentària, J. Antoni Valls. I després d’aquests anys, “hem aconseguit posicionar-nos entre les principals fires d’alimentació i begudes del món”, afegeix.

De fet, en cada nova edició s’hi introdueixen algunes novetats que reforcen aquest objectiu. També en l’àmbit vitivinícola que, segons Valls “és un sector estratègic” al qual volen donar més presència a la fira. “Volem fer que INTERVIN sigui referent en un sector líder a l’estat pel que fa a la producció, qualitat, exportació i consum”.

Anna Canal, Project Director d’Alimentària, reforça aquesta idea: “Volem que Alimentaria esdevingui la plataforma perquè el sector pugui posar-se en contacte amb importadors o altres professionals amb qui puguin fer negocis i expandir-se”, explica. “Hi haurà tastos, showcookings i sessions de maridatge, perquè existeix una forta vinculació del vi amb la gastronomia”, continua Canal. “I també taules rodones on les empreses presentin qui són i què fan, i els importadors puguin, en retorn, fer-los saber quins són els gustos i preferències del mercat internacional”.

En aquest sentit, a la ja tradicional fira on les marques vitivinícoles poden presentar els seus productes, s’hi suma el nou espai Vinorum Think, que serà el lloc de debat i intercanvi de tendències i secrets per a entrar en mercats clau, com per exemple l’asiàtic. Per aquest espai hi passaran personalitats destacades com la Màster of Wine, Deborah Meiburg; la sommelier Isabel Brunet (actualment, Monvínic), Luis Gutiérrez, el tastador oficial del Robert Parker, o els catalans Ferran Centelles i Ramon Francàs.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa